2021 yılının 3. çeyrek raporlarının açıklanması ile birlikte Apple’ın kaç adet iPhone 13 sattığı ortaya çıktı. Şirket iddialı bir şekilde giriş yaptığı modelleri ile şu ana kadar beklentilerini karşılamış durumda.

2021 yılı sona ererken yıl için resmi veriler paylaşılmaya devam ediyor. 2021 yılının geride kalan 3. çeyreğine ait raporların gündeme gelmesi ile birlikte uzun zamandan beri merak edilen iPhone 13 satışlarına yönelik resmi veriler sunuldu. Akıllı telefon sevkiyatının kısıtlı çip arzı nedeni ile 320 milyon adet satış ile tamamladığı çeyrek boyunca iPhone 13 satışları şirketin yüzünü güldürmeyi başardı.

Apple 4. çeyrek için güçlü sinyaller verdi

Her ne kadar 3. çeyrek için geçtiğimiz günlerde paylaştığımız raporda Samsung’un pazar birincisi olduğu belirtilse de Apple, iPhone 13 için planladığı satış rakamlarının büyük bir bölümünü gerçekleştirdi. Şirket, 3. çeyrek boyunca 49 milyon iPhone 13 satışı gerçekleştirdi. Satış ile birlikte pazar payını %14 oranında arttırarak önemli bir büyüme grafiğine ulaşan Apple, böylece daha güçlü bir 4. çeyreğe giriş yaptığını göstermiş oldu. Apple’ın bu hamlesi ile birlikte özellikle 4. çeyrekte zirveye ulaşabilmesi ya da Samsung ile arasındaki farkı çok daha azaltması bekleniyor.

Nokia’dan dikkat çekici çıkış

Üçüncü çeyrek raporlarında dikkat çeken bir diğer detay ise Nokia oldu. Şirket yıldan yıla büyüme olarak %37’lik bir sıçrama gerçekleştirdi. Sektörel olarak krizin hakim olduğu bir dönemde Nokia’nın böylesine bir büyüme kaydetmesi ise iddialı olduğunu net bir şekilde gösterdi. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir