iPhone 13 alan kullanıcıların büyük bir bölümünde MagSafe sorunu yaşandığı belirtildi. Ancak sorunun nedeni henüz tespit edilemedi.

Apple, yeni cihaz ve modelleri ile büyük bir dikkat çekmiş olsa da iPad ile başlayan sorunlar şimdi iPhone 13 serisi ile devam ediyor. Kullanıcılar bugüne kadar çok önemli olmayan pek çok hatayı raporlasa da son gelen bilgilerde MagSafe kullanımlarında ciddi sorunlar yaşandığı belirtildi.

Bildirimler görülmüyor!

MagSafe özellikli deri cüzdanı tercih eden kullanıcıların yaşadığı problemde, iPhone 13 ile kullanılması sırasında telefonda onay verilecek olan bildirimler görünmüyor. iPhone 12 serisinde sorunsuz bir şekilde kullanılan aksesuarlar, kullanım öncesinde bildirim ile onaylamayı gerektiriyor. Ancak iPhone 13’te cüzdanın cihaza yapıştırılarak kullanıma hazır hale getirilmesine rağmen hiçbir onay penceresinin görülmemesi, kullanıcıların özelliği kullanmasını engelliyor.

529 TL’lik özel versiyon iPhone 13’te desteklenmiyor mu?

iPhone 13 için yapılan tanıtımlarda kullanıcıların herhangi bir sorun yaşamadan tüm MagSafe cihazlarını kullanabileceği belirtildi. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde kullanıcıların daha fazla ilgi göstermesi beklenen aksesuarlar, şimdiden hata ile karşılaştığından dolayı pek çok kullanıcıda tedirginlik yarattı. 529 TL’lik satış fiyatına sahip olan bir aksesuarda böylesine bir sorun yaşanması kullanıcıların sosyal medyada tepki göstermesine neden oldu. Reddit’de yapılan paylaşımlarda kullanıcıların tüm çözüm önerileri rağmen herhangi bir sonuca ulaşılamadığı da görüldü.

8
iPhone 13 Magsafe hatası

Cüzdan, telefon ve aynı zamanda şarj ihtiyacını karşılayacak şekilde özel olarak üretilen aksesuar çoğu kullanıcı tarafından kullanışlı bulunuyor. 3 bölmeden oluşan deri cüzdan sayesinde paraların, kartların bir arada kullanılması mümkün olurken cüzdan, şarj cihazı ve telefon gibi 3 farklı ürün yerine tek bir ürün ile tüm ihtiyaçlar karşılanabiliyor.

iPhone 13’de yeni cihazların şu an için kullanılamaması, gözlerin Apple’a çevrilmesine neden oldu. Şirket şu ana kadar konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken, yazılımsal bir hata nedeniyle böyle bir sorunun ortaya çıktığı düşünülüyor. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde yapılacak duyurular ile birlikte yeni bir güncelleme mesajı paylaşılabilir. Zira kullanıcılar diğer Max cihazlarını sorunsuz bir şekilde iPhone 13 modellerinde kullandığından dolayı teknik anlamda bir problemin olduğu düşünülmüyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir