Bütün iPhone 13 modelleri, Apple’ın Fotoğrafik Stilller adını koyduğu ve geleneksel fotoğraf filtreleri gibi çalışan fakat daha iyi olan yeni bir kamera özelliği sunuyor. Fotoğraf Stilleri, kamera uygulaması ile seçilebilir veya daha sonra herhangi bir fotoğraf üzerinde kullanabilir 13’te değil farklı herhangi bir cihazda da yer alabilir. 

iPhone 13’teki fotoğraf stillerinin kullanımı nasıldır?

Fotoğraf stilleri özelliğinin bulunduğu yer;

iPhone 13 serisi içerisinde yer alan cihazınızın Kamera uygulamasını açın

Fotoğraf modundayken kameranın üst kısmında yer alan oka dokunun

Etkinleştirmek için Fotoğrafik Stiller simgesine dokunun.

4 farklı Stil arasında kaydırın ve bunları beğeninize göre özelleştirin

Fotoğrafı çekmek için de deklanşör düğmesine basın. 

Apple’ın sağladığı dört Fotoğrafik Stil bulunuyor. Bunlar;

Zengin Kontrast

Canlı

Ilık

Soğuk

23

Fotoğrafik Stillerin normal filtrelerden farkı

Alışılmış fotoğraf filtreleri, fotoğrafın tamamına ve görünüme uygulayarak daha az kontrastlı, daha sıcak veya daha soğuk görünümler sunar. Bir diğer açıdan ise Fotoğrafik Stiller, örneğin cilt tonlarını etkilemeden bir fotoğrafın sıcaklığını değiştirmeniz konusunda yardımcı olur. Fotoğrafik Stiller aynı zamanda geleneksel olan fotoğraf filtrelerinde yer almayan Ton ve Sıcaklık kontrolleri ile beraber gelir. 

Fotoğrafik Stiller’de Ton ve Sıcaklık kontrollerinin işlevi nedir?

Her fotoğraf tarzı için iki kontrol vardır. Bunlar; ton ve sıcaklıktır. Tonu yükseltmek, fotoğrafın daha parlak ve canlı gözükmesini sağlamak için kullanılırken aşağı çekmek ise kontrastı artırır ve daha fazla gölge eklenmesini sağlar. Sıcaklığı artırmak ise bir fotoğraftaki altın tonlamasını geliştirirken, aşağı çekmek ise mavi tonlarını artıran bir özelliktir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir