Apple; iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’ten oluşan iPhone 13 serisini Eylül 2021’de piyasaya sürmüştü. Piyasaya sürüldüğü andan itibaren etkileyici satış grafiklerine sahip olan akıllı telefon serisi, üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen hala piyasada talep görmeye devam ediyor. Yeni yapılan bir araştırmaya göre sadece tatil sezonunda dahi 40 milyondan fazla iPhone 13 modeli satıldı.

PhoneArena’da yer alan habere göre Daniel Ives tarafından yapılan son araştırma, markanın tatil sezonunda yüksek satış rakamlarına ulaştığını ortaya çıkardı. 40 milyondan fazla cihaz satışı gerçekleştirilen Apple, böylece iPhone 13 desteği ile etkileyici satış rakamlarına ve gelire sahip olmayı da başardı. Bu haberlerin hemen ardından Apple’ın 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşacağının duyurulması ise sürpriz olmadı.

3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan dünyanın ilk halka açık şirketi olma unvanını da elde eden Apple, üstelik tahminlere göre iPhone 13 satışlarını 2022 yılında da sürdürecek. 2021 yılının 4. çeyreğinde talebi tam olarak karşılamayan ve bu nedenle de satışlarda pek çok stok sorunu yaşayan Apple, üretimlerin devam ettiği iPhone 13 modellerinde stok sorununun çözülmesi ile daha fazla kişiye ulaşacak ve böylece daha fazla satış yapacak.

Stok sorunu nedeniyle şirketin 12 milyon satışı ıskaladığı tahmin ediliyor. Bu nedenle 2022 yılının özellikle ilk 2 çeyreğinde satışların beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir