2021 yılının en popüler telefon modellerinden birisi olan iPhone 13 Pro modeli için yeni bir batarya testi gerçekleştirildi. DxOMark tarafından gerçekleştirilen bu batarya testi ile birlikte 76 puana ulaştığı görülen iPhone 13 Pro teste giren tüm telefon modellerini geride bırakmayı başardı ve listenin zirvesine ulaştı.

Apple’ın son teknolojileri ile desteklediği iPhone 13 Pro modeli serinin en gözdesi olduğu gibi performansı ve bataryası ile dikkat çekmeye devam ediyor. Popüler kıyaslama platformu olan DxOMark tarafından gerçekleştirilen yeni teste akıllı telefonun 3095 kapasiteli bataryası zorlu testlere tabi tutuldu.

DxOMark batarya testinde iPhone 13 puanı ne kadar?

20W şarj desteği ile kullanıcılar tarafından çok ideal bulunmasa da düşük kapasitesine rağmen cihaz teste çok iyi bir performans sergiledi ve Apple’ın yazılım alanında ne kadar başarılı olduğunu da bir kez daha gösterdi. Sabit, aktif kullanım ve hareket halinde olmak üzere üç farklı kriterler dahilinde değerlendirilmesi yapılan cihazın tüm bu testlerde büyük bir başarı gösterdiği belirtildi. Test sonucunda iPhone 13 Pro puanı 60 olarak açıklandı. Yapılan diğer testler ile birlikte total puanın hesaplandığı iPhone 13 Pro batarya testinde, toplam puan 76 oldu ve böylece iPhone 13 Pro modeli sektördeki en güçlü modelleri dahi geçmeyi başardı.

iPhone 13 Pro rakiplerine fark attı

iPhone 13 Pro sonuçlarıyla en yakın rakiplerine fark attı. Motorola Edge 20 Pro, Galaxy S21 Ultra, OnePlus 9 Pro gibi modellerin büyük bir bölümü batarya kapasitesi ile iPhone 13 Pro’dan çok daha yüksek kapasitede.

Cihaz için yapılan testlerde orta düzey kullanımın 2 gün 5 saat boyunca kullanım imkanı sunduğu belirtildi. Cihazın böylesini uzun bir kullanım süresine sahip olmasında ise düşük güç tüketimi için yapılan optimizasyonların etkisi oldukça fazla.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir