Apple ve Samsung’un amiral gemileri, yapılan yeni hız testinde karşı karşıya geldi ve zorlu bir performans gösterdi. Uzun zamandan beri en çok merak edilen testlerden bir tanesinin yapılması ile birlikte iPhone 13 Pro Max ve Samsung Galaxy S21 Ultra karşılaştırması tüm dünyada geniş bir yer buldu.

Teknoloji dünyasında 2021 yılının sonuna doğru giderken markaların piyasaya sunduğu amiral gemileri arasında karşılaştırmalar devam ediyor. Bugüne kadarki en dikkat çeken karşılaştırmalardan bir tanesi ise Apple ve Samsung’un piyasaya sunduğu son amiral gemileri için yapıldı. iPhone 13 Pro Max ile Samsung Galaxy S21 Ultra modellerinin karşı karşıya geldiği yeni testlerde, kazanan isim önceki yıllarda olduğu gibi yine değişmedi. Teknoloji meraklılarının yakından takip ettiği testlerde iki cihazda birbirine karşı kıyasıya bir mücadele sergiledi.

PhoneBuff’tan çarpıcı test!

PhoneBuff tarafından yapılan yeni testlerde, hiçbir detay atlanmamış durumda. Testlerin daha doğru sonuç vermesini isteyen ekip, bu sefer önceki testlerde yaptığı gibi insan ellerini kullanmamış ve sadece robotik eller ile aradaki milisaniyelik farkların dahi net bir şekilde ortaya çıkmasını hedeflemiş. Bu bakımdan yapılan yeni test çok daha dikkat çektiği gibi daha kesin sonuçlar sunmayı da başarıyor.

Hız testinin galibi iPhone 13 Pro Max Gold

Paylaşılan videoda cihazlar yan yana konularak uygulamaların ve oyunların ne kadar kısa süre içerisinde açıldığı test edildi. Yapılan bu test sırasında oyunları çok daha hızlı bir şekilde açtığı görülen iPhone Pro Max rakibine karşı ciddi bir üstünlük kurmayı başardı. Samsung yeni amiral gemisi ile bu konuda çok iddialı olsa da zorlu rakibi karşısında beklenen performansı gösteremedi ve 2021 yılında da rakibinin gerisinde kaldı.

Cihazlar için yapılan kıyaslamalar oyun başlatma süresinde Apple yaklaşık 7 saniyelik bir fark yaratmayı başarmış durumda. Özellikle işlemci üzerinden gerçekleştirilen tüm işlemlerde, özel işlemcisi ile fark yaratmayı başaran Apple önemli bir başarıyı yakalamış durumda. Bununla birlikte RAM üzerinden yapılan çalışmalarda cihazları ikisinin de birbirine yakın bir performans sergilediği rahatlıkla söylenebilir.

İşte yapılan test;

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir