14 Eylül tarihinde yaptığı tanıtım ile iPhone 13 modellerini duyuran Apple, şimdi de kutu içeriği ile konuşuluyor.

İPhone 13 modelleri ile ilgili gündeme gelen son fotoğraflar oldukça ilginç bir durumun da ortaya çıkmasını sağladı. Yapılan paylaşımlarda Apple depolarından olduğu tahmin edilen bir fotoğrafta iPhone 13’ün kutusu görüntülendi. Bugüne kadar piyasaya sunulan tüm iPhone modellerinin kutuları özel bir streç film ile sarılarak satışa sunulmuştu. Ancak kullanıcılar tarafından paylaşılan yeni bir fotoğrafta, iPhone 13 kutusunun çevresinde böyle bir kaplamanın olmadığı net bir şekilde görüldü. Paylaşılan bu görüntüler sonrasında ise Apple’ın özellikle çevreci bir şirket olabilmek adına ambalaj sistemini değiştirdiği ve çevreye daha fazla plastik ve naylonun atılmaması adına özel bir güvenlik sistemini kullanmayı tercih ettiği görüldü.

Özellikle haberlerin gündeme gelmesinin ardından pek çok kullanıcı, kutu içeriğine yönelik çeşitli endişeler taşısa da Apple bu konuda gerekli güvenlik önlemlerini almış durumda. Öyle ki yeni ambalajlama yönteminde şeffaf filmin çıkarılmasına rağmen delikli bir kağıt şerit kullanılacak. Güvenlik mühürü ile desteklenen kutu tasarımı, böylece kullanıcıların herhangi bir risk olmadan yeni modelleri satın almasını ve kutuyu ilk defa açarak kullanmasını sağlayacak.

1 1632126334

iPhone 13 kutusu daha çevre dostu olacak

Yapılan yeni paylaşımlar ile ortaya çıkarılan bu durum, iPhone 13’ün bugüne kadarki en çevre dostu model olmasını sağlıyor. Bu bakımdan çevreye yönelik özellikle sektör devleri tarafından yapılan özel çözümlerde Apple, ambalajlarında yeni bir döneme geçiş yaparak önemli bir adım atmış olacak. Zira yapılan araştırmalara göre Apple’ın sadece satış yaptığı modellerdeki streç filmi kaldırması çevreye 600 ton daha az plastiğin atılmasını sağlayacak. Herhangi bir amacı bulunmayan ve cihazlar için sadece bir kaplama işlevi gören plastik film, bundan sonraki dönemlerde Apple tarafından kullanılmayacak. 

Apple, en son şarj cihazlarını da kutudan çıkarmıştı!

Apple mevcut çevreci çözümleri ile son dönemlerde oldukça dikkat çekiyor. Zira geçtiğimiz yıl yeni iPhone modellerinin kutu içeriğini değiştiren şirket, yeni kutularda herhangi bir şarj cihazını kullanmamayı tercih etmişti. Kullanıcıların eski modellerindeki şarj cihazlarını kullanmaya devam etmesini amaçlayan şirket, böylece çevreye yapılacak teknolojik atıkların da önlenmesi adına özel bir çalıştırma gerçekleştirerek dünya genelinde dikkat çekmişti. Şimdi ise cihazlarda plastik kullanımlarını azaltacak olan Apple, böylece çevreci bir şirket olma yolunda önemli bir kazanım elde etmiş olacak ve diğer şirketlere de örnek olacak.

2 1632126337

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir