Eylül ayı içerisinde yeni iPhone serisinin tanımını gerçekleştiren Apple, telefon teslimatı ile ilgili zorlu bir süreç geçiriyor. Yeni iPhone’lar ile ilgili yaşanan gecikme sorunu nasıl çözülecek?

Konuyla ilgili hazırlanan DigiTimes raporuna göre Apple, eski nesil iPhone modelleri için halihazırda bulunan modeller için mevcut çip siparişlerini azalarak ağırlıklı olarak iPhone 13 serisine yönelik siparişler vermeye başladı. 

iPhone 13 çip siparişlerinin sayısı artırıldı

Apple, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 11 ve iPhone SE 2020 modellerinin satışını yapmaya devam ediyor. Daha önceki sürümler satıştan kaldırılmış olsa da iPhone 13 ile ilgili tedarik sorunları hala sürüyor. Özellikle de ABD, Kanada ve İngiltere’de 3-4 haftalık bir teslimat süresinin olduğu biliniyor. Ülkemizde ise modele bağlı olmak kaydıysa teslimat süreleri 4-5 hafta kadar sürebilir. 

Üstelik söz konusu bu gecikmeler yalnızca iPhone 13 modellerinde yaşanmıyor. iPhone 12 ve iPhone 12 mini 1-2 hafta, iPhone 11 ise 5 haftaya kadar teslimat süresi olduğu görülüyor. Apple ise iPhone 13 serisine gösterilen ilginin bu kadar yoğun olacağını tahmin etmediği için TSMC tarafındaki üretimde seçim yapmak zorunda kaldı. TSMC’de 2022 yılının ikinci yarısında 3 nm teknolojisi kullanılarak üretimi yapılacağı için, Apple işlemci üretimi noktasında sıkışmış gözüküyor. Çünkü yeni teknoloji ürünlerine geçiş yapmaları için, Apple’ın tercih ettiği gibi üretim kapasitesini artırmaları gerekir. Gelecek yıl içerisinde sunulması beklenen A16 işlemci sistemli iPhone akıllı cihazların yongasının ise 4 nm teknolojisi ile TSMC tarafından üretimi yapılması bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir