iPhone 13’ünüzün pil ömrünü uzatmak için atabileceğiniz birkaç adım vardır. Bazı kullanıcıların iPhone 13 modelinin etkileyici özelliklerini biraz fazla kullanması, iPhone 13’ün daha hızlı bitmesine, iPhone 13’ün daha yavaş şarj olmasına ve iPhone 13 pil sorunları yaşamasına neden oluyor.

Bu tür şikayetler ülkemizde hala daha az görülüyor ancak iPhone 13 kullanıcıları bu cihazlar konusunda biraz daha hassas. Bu makale iPhone 13 pil ömrü sorunlarına ve çözümlerine odaklanacaktır.

iPhone 13’ün pil ömrü sorunu aslında bir ölçüde iOS 15 ile ilgili. Bu yetenekli yazılım, iPhone 13’ün etkileyici donanımıyla mükemmel bir uyum içinde, ancak hem şıklık yarışı hem de Apple’ın kendine güveni, piyasa standartlarından biraz daha yüksek kapasite sunan pilleri tercih ediyor. iPhone 13’ün temel modelinde 3420 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu değer iPhone 13 Pro için 3125mAh ve iPhone 13 Pro Max için 4373mAh. iPhone 13 mini’nin de 2438mAh olduğunu ekleyelim.

iPhone 13’ü Yeniden Başlatma

Garip gelebilir ancak iPhone 13’ü yeniden başlatmak, sıfırlamadan ciddi bir kullanım kalitesi sağlayabilir. Araştırmalar, kullanıcının cihazı satın aldığı andan artık kullanılmadığı ana kadar cihazın 10 kez kapatılmadığına veya açılmadığına dair önemli veriler göstermiştir. Onlarca yıldır RAM’den ayrılmayan düzinelerce yazılım ve genel şişkinlik, cihazınızı tüketebilir ve daha fazla pil tüketebilir. Pil yaşlandıkça, etkileri fark edilebilir. Bu durumda iPhone 13 pilinde bir sorun varsa önce telefonu yeniden başlatmanız önerilir.

iPhone 13 güncellemesi

Apple düzenli olarak iOS güncellemeleri yayınlar. 3 basamaklı güncelleme numarası bir hata düzeltmesini temsil eder ve 2 basamaklı güncelleme numarası önemli iyileştirmeler ve özellikler içerir. Deneyimlere göre, bazı düzeltmeler, belirtilmese bile pil ömrünü uzatmak için iyileştirmeler içerebilir. Yükseltilmiş iPhone’ların pil ömrü daha uzun olabilir, ancak yeni özelliklerin de bu ömrü olumsuz etkileyebileceğini unutmayın.

iPhone 13’te 5G’yi devre dışı bırakın

iPhone 13, 5G özellikli bir akıllı telefon ve yeni nesil 5G bağlantısını devre dışı bırakmak pil ömrünü doğrudan etkileyecek. Bulunduğunuz bölge 5G’yi desteklemiyorsa veya 4G teknolojisinin hızından memnunsanız pil ömrünü uzatmak için 5G özelliklerini kapatabilirsiniz. Bunu yapmak için önce ayarlar menüsüne, ardından hücresel ekrana gidin. Hücresel Veri Seçenekleri bölümünde Ses ve Veri bölümü görüntülenir. Burada üç farklı seçeneğiniz var.

  • 5G Açık
  • 5G Otomatik
  • LTE

5G açık modu, varsayılan olarak 5G kullanan moddur. Yakınlarda 5G ağı olmasa bile aktif 5G alıcısı nedeniyle önemli miktarda enerji tüketimi vardır. 5G otomatik modu, yüksek 5G kapsama alanına sahip alanlarda muhtemelen en akıllıca seçenektir. Bir 5G ağı algılandığında otomatik olarak geçiş yapacaktır. LTE seçeneği ise 4G ve üzeri ile veri bağlantısı sağlıyor.

iPhone 13’de Pili tüketen uygulamaları bulun

Kullandığınız uygulamalar ve kullanmadığınız uygulamalar iPhone 13’ünüzün pil ömrünü olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, hangi uygulamaların ne kadar pil kullandığını görebilirsiniz. Bunu yapmak için iPhone 13 ayarlar menüsünü açın. Bir pil seçeneği seçin ve Pil Kullanımı aracını açın. Burada en sık kullandığınız uygulamaları ve etkin olarak kullandıkları pil miktarını detaylı olarak görebilirsiniz. Bu uygulamanın avantajı, ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüz uygulamaları cep telefonunuza yükleyebilmenizdir. Kapsamlı temizlik, iPhone 13’ünüzün pil ömrünü etkili bir şekilde uzatabilir. Sık kullandığınız uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olun.

iPhone 13’ü sıfırla

Mantıken, iPhone 13’ünüzü sıfırlamak size yeni bir telefon verecektir. Ancak, yedekleme olmadan sıfırlamanın tüm verilerin kaybolmasına neden olacağını unutmayın. Aslında WiFi şifrenizi bildiğinizden emin olmanızda ve bu işlemi gerçekleştirmenizde fayda var. Ayrıca, telefon yeniden başladığında aktivasyon gerektireceğinden, Apple hesap bilgilerinizin bulunduğundan emin olmanız gerekir. iPhone 13 ayarlarınızı sıfırlamak için yapmanız gereken tek şey basit. İlk önce Ayarlar ekranına gidin ve Genel seçeneğini seçin. Sıfırla’ya dokunun. Sıfırlamayı başlatmak için iPhone’u Sıfırla seçeneğini seçin ve soruyu tekrar yanıtlayın. Parolanız varsa, girin. iPhone 13’ünüzü sıfırlamak, pil ömrünü uzatmanın etkili bir yoludur.

iPhone 13’te güç tasarrufu modunu kullanın

IOS 15’in düşük güç modu, pili aşırı kullanan servisleri durdurarak ciddi performans sağlar. Güç tasarrufu modu genellikle pil seviyesi %20’ye ulaştığında etkinleştirilir. Tabii ki, açmak size kalmış. Güç tasarrufu modu ayarlarını kontrol merkezinden değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için Kontrol Merkezi’ndeki Ayarlar’a gidin. Kontrolleri Özelleştir’e dokunun ve uyku modunun yanındaki artı simgesine basın. Kontrol Merkezinde bir sonraki oturum açışınızda, size güç tasarrufu modunu serbestçe açıp kapatma seçeneği sunulacaktır. Güç tasarrufu modunu Ayarlar’dan da etkinleştirebilirsiniz. Ayarlara git. Pile dokunun. Güç tasarrufu modu kaydırıcısını açın.

iPhone 13 satışları tatil dönemine de damga vurdu

iPhone 13’te arka plan uygulamalarını güncellemeyi durdurun

Arka plan uygulamalarını güncellemek, sizi güncel tutmak için pil ve internet kullanımını tüketir. Bu özellik yararlıdır, ancak pil ömrünü etkiler ve kapatıldığında çalışabilir. Bunu yapmak için önce Ayarlar seçeneğini seçin. Arka planda uygulama güncellemeleri Genel seçeneğinde görünür. Buradan daha az önemli uygulamaları tamamen kapatabilir veya tüm uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz.

iPhone 13 sürüm düşürme

iPhone 13’ünüzün pil ömrünü uzatacak bir çözümünüz yoksa iPhone 13 sürüm düşürme işlemini de deneyebilirsiniz. Bu işlem, yazılımı güncelleseniz bile iPhone 13’ünüzü fabrika sürümüne sıfırlayacaktır. Elbette iPhone pil ömrü daha hızlı ve daha uzundur ancak bazı uygulamalar için güvenlik ve destek sorunları olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir