Apple üretimi olan iPhone Xs ve Xs Max modelli akıllı cihazlar kamera özellikleri açısından oldukça yetenekli akıllı cihazlar olarak karşımıza çıkıyor. Her cihazın kamerası da farklı konumlarda kaliteli kareler elde etmeniz konusunda size çeşitli seçenekler sunmaktan geri kalmıyor. Cihazda bulunan Smart HDR ve gelişmiş bokeh modu gibi özellikler pek çok ayarlama esnasında işe yarıyor. Fakat su altı fotoğraf çekme özelliği bu konumlar arasında yer almıyor. Fakat bu durum Apple’ın üzerinde çalıştığı iPhone 11 ile değişecek gibi gözüküyor. Yani iPhone 11 cihazlar su altında da fotoğraf çekme özelliğine sahip olabilir. 

Apple’ın Insider sitesi üzerinden yayınlanan patent dosyasının içeriğine baktığımız taktirde iPhone 11’de ya da önümüzdeki süreç içerinde piyasaya dahil olacak bir başka Apple ürünlerinde yapay zeka sistemleriyle su altında çekilecek fotoğrafların optimize edilebileceğini gösteriyor. Söz konusu yapay zeka sistemi kameranın su altında kullanıldığını algılayacak. bu işlem esnasında ise, ortam ışığı oranı, etraftaki nesnelerin ne kadar karanlık olduğu ve nesneye olan mesafe gibi kriterleri değerlendirerek işlem yapmaya yönelik hareket edecek. Bu sistemler üzerinde çalışan yapay zeka, su altında çekilen fotoğrafı mümkün olan en iyi noktada değerlendiriyor. 

13 1553859474

Yayınlanan patent dosyasında yer alan ifadeler, son zamanlarda üretilen pek çok akıllı cihazlarda yer alan sahne optimizasyonu özelliğini anımsatıyor. En son Samsung Galaxy S10 modelli akıllı cihazda karşımıza çıkan bu özellik fotoğraf çekim esnasında ortamın özelliklerini algılıyor ve kameranın ayarlamalarını buna göre yaparak en iyi fotoğrafı elde etmenize imkan tanıyor. Bu özellik için patent başvurularında bulunulması, özelliğin yakında zamanda üretilecek olan cihazlar ile geleceği anlamına gelmiyor. Fakat bunun yanı sıra aynı zamanda iPhone 11 akıllı cihazının suya dayanıklılık özelliğine sahip olacağı da bir süredir gündem de yer alıyor.

Cihazın su altında olması halinde ya da ıslakken bile, dokunuşları algılayacağı söyleniyor. Bu hassas özellik sayesinde de su altı fotoğrafçılığının önünde bulunan en önemli engelin ortadan kalktığı görülüyor. iPhone XS cihazının suya dayanıklı olma konusunda IP68 sertifikasına sahip olarak geliyor. Böylelikle bu akıllı cihazın toza karşı dayanıklı olmasının yanı sıra aynı zamanda suyun 2 metre altında 30 dakika boyunca dahi çalışmaya devem edecek. Bu özellik sayesinde kullanıcılar su altında fotoğraf çekme konusunda da çeşitli işlemler yapabilir. Yaz aylarında kullanıcıları özellikle de tatilde muhteşem fotoğraflar karşılayacak. 

iPhone 11 ne zaman geliyor?

Apple tarafından üretilecek olan iPhone 11 modelli akıllı cihazın kamera konusu ile ilgili dedikodular uzun süredir gündemde yer alıyordu. Apple son akıllı cihazı iPhone’un arka kısmında üç lensli bir kamera modülünün bulunacağı ve bu lenslerden birinin geniş açılı olacağı söyleniyor. Apple daha önce ürettiği iPhonelar’da bu tarz bir sistem kullanmamıştı. Teknoloji şirketi Apple’ın geleneksel çıkış takvimine bakıldığı taktirde iPhone 11 ile Eylül ayında tanışacağız gibi duruyor. Bu bilgi de önümüzdeki süreç içerisinde iPhone 11 hakkında daha fazla bilgi edebileceğimiz anlamına geliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir