WWDC22 etkinliği kapsamında duyurulan iPadOS 16 işletim sistemi için yeni güncelleme nihayet çıktı. İşte güncellemenin getirdiği yenilikler;

iPadOS 16 ve macOS 13 Ventura ne zaman çıkacak?

WWDC22 etkinliğinin önemli duyurusunun tüm detaylarını bünyesinde barındıran iPad’e özel iPadOS 16 işletim sistemi, iOS 16 çıktığında yoktu. iPad modeli için şirket yeni bir güncelleme yayımladı. iPadOS 16.1 olarak geç gelen yeni güncelleme pek bir yenilik getirmiyor ama mevcut güncelleme için iyileştirmeler içeriyor.

iPadOS 16.1 güncellemesi neler sunuyor?

Daha önce de belirtildiği gibi, özellikle Stage Manager ile sürümler arasında farklılıklar var. Bu özellik başlangıçta yalnızca M1 işlemcili iPad Air modelleri ve M1 işlemcili iPad Pro modelleri için ayrılmıştı. Apple, WWDC22’den bu yana bu özelliğin diğer modellerde çalıştırılamayacağını belirtti. Ancak sonraki iPadOS 16.1 beta ile işler değişti.

iPadOS 16.1 ile birlikte şirket Stage Manager desteğini 2018 ve 2020 iPad Pro modellerine genişleterek ileriye doğru yenilikçi bir adım atıyor. Apple, yeni işletim sisteminin bu önemli özelliğini şu şekilde açıklıyor:

“iPad ekranında ilk kez, kullanıcılar farklı boyutlardaki pencereleri yığınlayabilir, pencereleri kenardan sürükleyip bırakabilir ve daha hızlı, daha esnek bir çoklu görev deneyimi için Dock’tan uygulamaları gruplayıp çalıştırabilir. Kullanıcının çalıştığı uygulama penceresi ortada belirgin bir şekilde yerleştirilmiştir ve diğer açık uygulamalar ve pencereler sol tarafta son kullanım tarihine göre sıralanmıştır. Stage Manager ayrıca iPad Pro’da ve M1 çipli iPad Air’de 6K’ya kadar çözünürlüğe sahip harici ekranları da tam olarak destekler. Bu, kullanıcıların ideal bir çalışma alanı oluşturmasına ve iPad’lerinde ve harici ekranlarında dört uygulamayla etkileşime girmesine olanak tanır. “

Peki siz iPadOS 16.1 güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yeni sürüm kullanıcıların isteklerini karşılayabilir mi? Görüşlerinizi ve deneyimlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir