iPad akıllı cihazınızdaki ses seviyesi düğmeleri düzgün çalışmıyor ve bu sorunun neden olmadığından emin değilseniz, iPad cihazınızda seviyesini artırmak ve azaltmak için harcadığınız çaba zaman zaman sinir bozucu olabilir. Yazımızda, iPad ses tuşları sıkıştığında ya da çalışmadığında ne yapmanız gerektiğine ışık tutacağız. 

Ses seviyesi tuşu çalışmadığında neler yapabilirsiniz?

Ayarlar uygulamasında ses düzeyi kaydırıcısını kullanma

iPad cihazınızda ses seviyesi düğmesi çalışmadığında, iPad ses seviyesini Ayarlar menüsünden sorunsuz bir şekilde ayarlayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar – Sesler ve kaydırıcıyı istediğiniz ses seviyesine sürükleyin. Kaydırıcıyı ne kadar sağa sürüklerseniz iPad cihazınızın ses seviyesi o kadar artacaktır. 

AssistiveTouch kullanın

36 1579363431

iPhone cihazlara özel olan AssistiveTouch düğmesini kullanarak iPad akıllı cihazınızın ses seviyesinde ayarlamalar yapabilirsiniz. AssistiveTouch özelliğini açmak için Ayarlar – Erişebilirlik – Dokunmatik – AssistiveTouch seçeneğine gidin. AssistiveTouch seçeneğinin yanında yer alan düğmeyi kaydırarak aktif hale getirebilirsiniz. Bunu yaptığınız anda iPad ekranında sanal bir düğme gözükecektir. AssistiveTouch düğmesi ekranınızda göründüğü anda üzerine dokunun ve Cihaz seçeneğini seçin. Burada sesi açma ve kısma seçeneği ile karşılaşacaksınız. 

Asıl sorunu çözmek

iPad cihazınızın ses açıp kısma düğmesinde yaşanan asıl sorunu çözmek için yapabileceğiniz yöntemler de vardır. Yani şöyle ki Ayarlar ve AssistiveTouch seçenekleri geçici çözümlerdir. iPad cihazınızda ses tuşu sorununa karşı çeşitli senaryolar vardır. Bunlar;

– Ses seviyesi düğmeleri tamamen sıkışmıştır, bu yüzden düğmelere hiçbir şekilde basamazsınız.

– Ses seviyesi düğmeleri normal görünmektedir, ancak tuşlara bastığınızda hiçbir şey olmaz.

iPad ses düğmeleri sıkıştı

iPad ses düzeyi düğmelerinin sıkışma durumu ile karşı karşıyaysanız, yaşadığınız sorun yazılım ile ilgili olmadığı için yapabileceğiniz pek bir şey mümkün değildir. Bu konu hakkında önerilen ise kılıf kullanıyorsanız mutlaka kılıfı çıkarmaktır. Genellikle kauçuktan yapılmış olan ucuz kılıflar iPad cihazınızın ses seviyesi düğmelerini ve güç düğmelerinin sıkışmasına neden olabilir. Cihazınızda takılı olan kılıfı çıkardıktan sonra hala ses tuşları ya da güç tuşu takılıyorsa mutlaka onarıma göndermeniz gerekiyor. 

Ses düğmelerine bastığımızda hiçbir şey olmuyor

iPad akıllı cihazların ses seviyesi düğmelerin bastığınızda herhangi bir şey olmuyorsa hemen onarıma göndermeniz gerekiyor. iPad’inizde yazılım ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bunun için ilk olarak, iPad akıllı cihazınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Cihazınızda yer alan ses düğmeleri yazılımın çökmesinden dolayı çalışmıyor olabilir, kapatıp açmak belki sorununuzu çözebilir. iPad akıllı cihazınızı yeniden başlatmak için Home düğmesine ve güç düğmesine aynı anda basılı tutmanız yeterlidir. Apple logosunu gördüğünüz anda her iki tuşa basmayı da bırakabilirsiniz. iPad cihazınızda tekrar açıldığında ses düğmeleri halen çalışmıyorsa  DFU geri yükleme adımlarına geçiş yapın. 

iPad’inizi DFU moduna alın

DFU, Cihaz Ürün Yazılımı Güncellemesi anlamına gelir. DFU işlemi, iPad cihazınızda yapabileceğiniz en geniş çaplı geri yükleme işlemidir. 

iPad’inizi onarın

DFU geri yüklemesi işlemi de sorununuzu ortadan kaldırmadıysa iPad cihazınızı mutlaka onarmanız gerekiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir