Güvenilir bir kaynağa göre, OLED iPad Pro modelleri ve yeni iPad Air’ler 26 Mart’ta tanıtılacak. Ancak, ürünlerin satışına o tarihte başlanmayacak; Apple, ön sipariş sürecini daha sonraya bırakacak ve ürün dağıtımını nisan ayının ortasında veya sonunda gerçekleştirecek. Mark Gurman gibi güvenilir bir kaynak da geçtiğimiz hafta bu konuda “mart sonunda ya da nisan ayında geliyorlar” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Önemli bir nokta olarak, Apple’ın bu ürünler için özel bir etkinlik düzenlemeyeceği, bunun yerine resmi internet sitesi aracılığıyla basın bültenleri ve reklam videoları ile tanıtım yapacağı belirtiliyor.

Özellikle “Pro” modellerin dikkat çektiği ifade ediliyor; sızıntılara göre, bu modeller daha ince tasarlanmış olsa da kamera konumları ve modülleri gibi diğer özelliklerin aynı tasarımı koruyacağı belirtiliyor.

Apple’dan Yeni Nesil iPad Pro: OLED Ekran ve Daha Fazlası

Sızıntılarla birlikte, ürünlerin daha ince gövdeleriyle ilgili endişeler artıyor. Mevcut iPad Pro modelleri, bükülmeye karşı oldukça hassas; daha ince gövdeleri ile yeni modellerin daha fazla bükülme riski taşıması bekleniyor. Ancak, Apple’ın bu konuda sağlamlaştırma çalışmaları yaptığı düşünülüyor. Bununla birlikte, gerçek dünya testlerinin sonuçlarını görmek için sabırsızlanılıyor.

Apple'dan Yeni Nesil iPad Pro: OLED Ekran ve Daha Fazlası!
Apple’dan Yeni Nesil iPad Pro: OLED Ekran ve Daha Fazlası!

Son bilgilere göre, 13 inçlik iPad Pro’nun OLED ekranı LG Display firması tarafından sağlanacakken, 11 inçlik iPad Pro’nun OLED ekranı ise Samsung Display firması tarafından temin edilecek. Apple, ekran tedariki için Güney Kore merkezli iki üreticiyle anlaşarak istediği miktarda panellere kolaylıkla ulaşabilecek durumda. Özel bir tercihte bulunmadığı sürece, büyük modelin ekranının daha gelişmiş olabileceği öngörülüyor ancak kalite açısından her iki model arasında belirgin bir fark olmayacak.

Diğer yandan, Güney Kore kaynaklı iddialara göre, OLED ekranlı Pro tabletlerin mevcut LCD tabanlı modellere göre daha pahalı olacağı ve Apple’ın bu maliyet artışını doğrudan tüketicilere yansıtacağı belirtilmişti. İddialar, ailenin 1.500 dolardan başlayacağını ve en yüksek fiyatın 2.000 dolara kadar çıkacağını öne sürmüştü. Ancak daha sonraki haberler, fiyat artışının beklenenden daha az olabileceğini öne sürdü. Henüz net bir bilgi olmamakla birlikte, artışın yaklaşık olarak 160 dolar civarında olabileceği konuşuluyor. Mevcut 11 inç iPad Pro modelinin başlangıç fiyatı 799 dolarken, mini LED ekranlı 12.9 inçlik “Pro” modelinin fiyatı ise yurtdışında 1.099 dolardan başlıyor. Bu bilgiler, yeni modellerin fiyatlarının ne olabileceğine dair genel bir fikir veriyor ancak kesin bilgilerin Apple’ın resmi duyurusuyla netlik kazanması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir