iPad 4013 hatasıoluştuğunda, tablet yazılımında bir sorun olduğunu gösterir. İPad’de bir yazılım sorunu olduğu için 4013 hatası vermesinin birkaç nedeni vardır.

iPhone ve iPad’lerde kritik hata

iTunes, Finder ve 3utools gibi yazılımlar üzerinden iPad yazılımını yüklediğinizde oluşan 4013 hatasının nedeni, yazılımın iPad tablet diskine yüklenememesi veya diskte kurulu olan yazılımların okunamamasıdır.

iPad’e yazılım yüklerken 4013 hatası görünürse, tableti onarıma göndermeden önce aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz.

  • Öncelikle yazılımı yüklemek için kullandığınız itunes Finder 3utools gibi yazılımların güncel olduğundan emin olun.
  • Güncellemeler varsa, güncellemeden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyin.
  • Modemi kapatıp 5 dakika bekleyip tekrar açarak internete bağlanın.
  • Yazılımı yüklerken bilgisayarınızda farklı USB bağlantı noktalarını deneyin.
  • Kullanmakta olduğunuz kabloyu değiştirin ve yazılımı yüklemeyi deneyin.
  • Denedikten sonra durum düzelmezse, doğrulama için anakart üzerindeki nand (iPad sabit diski) servisse gönderin.

iPad 4013 hatasına neden olan NAND nedir?

İPad 4013 hatasına neden olan nand adlı parçanın tabletin sabit diski olduğunu söylemek yanlış olmaz. O kısımdaki hasardan sonra iPad, çalışması gereken iOS yazılımını okuyamıyor ve sürekli yeniden başlatılıyor veya iTunes’a bağlanmak istiyor. Yazılımı iTunes üzerinden yüklemeye çalıştığımızda 4013 hatası veriyor. Yazılımı iTunes üzerinden iPad tabletinize yüklerken 4013 hatası alıyorsanız, yukarıda anlattıklarımıza dikkat ederek yazılımı tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Sorun çözülmezse, onarım için bu alanda uzman firmalara göndermeniz yeterlidir. Tamir işlemleri için Apple’ın yetkili servislerini tercih etmenizde fayda var.

iPad 4013 hatasının tek nedeni nand mı?

Elbette, iPad 4013 hatasının tek nedeni nand olmayabilir. Ancak, bu sorun, web sitemizde görünen 4013 hatasıyla birçok iPad’de görünür. Yerleşik anakartların hiçbiri bağımsız olarak çalışmaz. Çalışmalarını ve veri aktarmalarını kolaylaştıran birçok veri yolu vardır. Bu diyotlar arızalanırsa veya veri iletimini sağlayan veri hatları hasar görürse veya yanarsa 4013 hatası görüntülenebilir. Kısa devre nedeniyle veri yolu yanması, iPad tabletlerde birden fazla hataya neden olabilir.

Eğer sorunu yukarıdaki adımları izleyerek çözemiyorsanız cihazınızı mutlaka yetkili servise götürmeniz gerekmektedir. Peki sizlerin iPad’lerle ilgili merak ettiğiniz başka durumlar neler? Bunları bizle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir