iPhone ve iPad’lerde kritik hata - Haberler - indir.com

iPhone ve iPad’lerde kritik hata

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-13 13:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Sosyal medya platformu Facebook'a ait kütüphanedeki bir hata sebebi ile iOS ve İpadOs işletim sistemindeki bazı uygulamalar açılmadan çöküyor. Uygulamaların neden çöktüğüne dair bilgilendirme bu yazımızda mevcut.

Geçtiğimiz günlerde öğlen saatlerinde iOS ve iPadOS işletim sistemi üzerinde kritik bir hata meydana geldi. Bütün kullanıcıları etkileyen bu hata sebebi ile bazı uygulamalar açılmıyor. Uygulamayı açabilmek için uygulama ikonuna dokunduğunuz zaman hata mesajı ile karşılaşmadan uygulama çöküyor. Yaklaşık olarak 6-7 deneme sonrasında uygulama açılabilir oluyor.

Apple iPhone servis ücretlerine yaptığı zamla gündemdeApple iPhone servis ücretlerine yaptığı zamla gündemde

iPhone ve iPad'de uygulamalar neden çöküyor?

Uygulamaların açılmamasının altında yatan sebebin Facebook kütüphanesindeki bir hata olduğu ortaya çıkmıştı. FB SDK Core Kit ismindeki kütüphane uygulamaların çökmesine sebep oluyor. Kütüphanede yer alan string türündeki bir değişkene Null değeri verildiği için bu sorun yaşandı. Problem yalnızca ülkemizde değil bütün kullanıcıları ilgilendiriyor.

Spotify, 9GAG, N11, Bundle, Getir, BiTaksi, Enpara, Booking, Pinterest uygulamalarında da aynı sorun gözlemleniyor.

Uçak moduna alınca uygulamalar açılıyor

Bazı uygulamalar sürekli olarak denemenize rağmen açılmıyor. 

FB SDK Core Kit’teki hata nedeniyle bu kütüphaneyi kullanan tüm iPhone ve iPad uygulamaları açılmıyor. Anında çöküyor. Yaklaşık 6-7 denemeden sonra uygulamalar açılabilir hale geliyor. Kesin çözüm için uçak moduna alarak uygulamayı açabilirsiniz.https://t.co/Zenhr6Rm2H pic.twitter.com/bl2D9qaYpS — Yusuf Akbaş (@Yousuvuf) July 10, 2020




Epic Games iOS uygulaması Live Link Face'i tanıttıEpic Games iOS uygulaması Live Link Face'i tanıttı

PAYLAŞ