Google, iOS’tan Android’e geçiş yapmak isteyen kullanıcılar için önemli bir yeniliğe imza attı. Şirket, Android’e geç uygulaması için önemli bir güncelleme yayımladı.

Google Hangouts kapanıyor

Google’ın iOS’tan Android’e geçiş yapmak isteyen kullanıcılar için geliştirdiği Android’e geç uygulaması, şimdiye kadar Pixel serisiyle sınırlı kaldı. Bu nedenle, farklı modellere sahip kullanıcılar, önemli verileri kaybetmekten endişe ettikleri için cihaz değişikliği yapmaktan çekiniyorlardı ancak bu sorun uzun sürmedi. Çünkü Google, uygulamaların kapsamını büyük ölçüde genişletterek kullanıcıların işlerini kolaylaştırdı.

Android’e Geç uygulaması tüm Android cihazlarda kullanılabilecek

Google Android’e geç artık uygulaması diğer modellerde de çalışacak. .Uygulama fotoğraflar, videolar, kişiler, takvim etkinlikleri gibi birçok önemli verinin güvenli aktarımı için bir ortam sağlar. Üstelik tüm bunları kablolarla uğraşmadan hızlı bir şekilde yapar.

Android’e geç uygulaması, kullanışlı bir yazılım olmasına rağmen şimdilik sadece Google Pixel modellerinde kullanılabiliyordu. Samsung ve Xiaomi gibi farklı şirketlere ait cihazlar uygulamadan yararlanamamıştı. Ancak bu durum Google, hizmeti genişletmeye kararıyla tamamen değişti.

Google, iOS’tan Android’e geçiş yapan kullanıcıların veri kaybını önlemek için Android 12 çalıştıran tüm telefonlarda uygulamayı yayınladı. Ancak eski sürüme sahip cihazlar ne yazık ki bu özellikten faydalanamayacaklar.

Elbette Apple’ın da bu konuda benzer bir çalışması bulunuyor. Şirketin iOS’a Taşı adlı bir Android uygulaması var. Hatta son güncellemeler sayesinde artık WhatsApp içeriklerini herhangi bir veri kaybı olmadan aktarmak mümkün. Kısacası akıllı telefon şirketleri daha fazla tüketici çekmek için 2022 yılının sonuna kadar kullanıcıların veri kaybını en aza indirmek için çok çalışıyor.

Bu zamana dek cihaz değiştirecek pek çok kullanıcının üçüncü taraf uygulamalara mecbur kaldığını düşünürsek şirketlerin geliştirdiği uygulamaların oldukça işlevsel olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir