Google, Hangouts uygulamasını kullanan kişiler hakkında önemli bir karar aldı. Mobil uygulama kullanıcıları bugünden itibaren bir uyarı alacak ve Google Chat uygulamasına geçmeleri istenecek. Hangouts, Kasım 2022’de tamamen kapatılacak.

Google Hangouts App Store’dan da kaldırıldı

2013 yılında ABD’li teknoloji devi Google tarafından başlatılan Hangouts mesajlaşma uygulaması kapatıldı. Resmi Google blog sayfasındaki açıklamalara göre Hangouts kullanıcıları bugünden itibaren bildirim almaya başlayacak. Bu mesaj ile kullanıcılar, Gmail ile entegre Chat adlı bir uygulamaya yönlendirilecek.

iOS için Google Hangouts indir
Android için Google Hangouts indir

Google Hangouts, Kasım 2022’de tarih olacak

Hangouts’un sona ermesi gerçekten şaşırtıcı değil. 2020 yılında yaptığı bir açıklamada şirket, Hangouts’u sonlandıracağını söyledi ancak sürecin nasıl işleyeceğini söylememişti. Bugün yapışan resmi açıklama kullanıcıları neler beklediğini ortaya koyuyor.

Google’ın açıklamalarına göre Hangouts kullanan kullanıcılar taşıma konusunda herhangi bir sorun yaşamayacak. Google, sohbetlerin otomatik olarak Chat hizmetlerine taşındığını ve bunun için kullanıcıların yapması gereken tek şeyin de taşıma iznini uygulamaya vermek olduğunu açıkladı.

Google Hangouts, web versiyonunda da kullanılabilen bir hizmettir. Bu uygulamayı çevrimiçi bir sürüm olarak kullanıyorsanız, şu anda herhangi bir mesaj almayacaksınız. Ancak servisin mobil uygulamasını kullanıyorsanız birkaç gün içinde bir uyarı metniyle karşılaşabilirsiniz.

Şirketten yapılan açıklamalarda, web sürümlerinin kullanıcılarının da ilerleyen zamanlarda uyarılmaya başlanacağı belirtildi. Bu arada uygulamayı kullanmaya karar vermeyi bırakanlar için veri indirmenin de mümkün olduğunu belirtmekte de fayda var. Yani eğer servis kapanmadan başka bir uygulamaya geçmek isterseniz şimdiye kadarki tüm mesajlarınızı yedekleyebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Tüm bu süreç tamamlandıktan sonra, Google Hangouts artık tozlu geçmiş rafından kaldırılacaktır. Google tarafından açıklanan son tarih Kasım 2022…

Peki siz Google’ın bu kararı hakkında neler düşünüyorusunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir