iOS 15.4 Beta 1, Apple’ın iPhone’daki Safari uygulamasına web push bildirimleri sağlamaya çalıştığını gösteriyor.

iOS Safari yakında web push bildirimlerini destekleyebilir macOS Safari uzun süredir web push bildirimlerini desteklese de, şirketin mobil işletim sistemi, piyasaya sürülmesinden bu yana bu anlamda devrim yaratmadı. Maximiliano Firtman tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre Apple, iOS 15.4 Beta 1’de yeni deneysel Safari özelliklerini test ediyor.

Bu testler, web push bildirimleri için iPhone desteğine ilişkin iki testi içerir. Apple, iOS ve iPad OS’de PWA deneyimini geliştirmek için çalışıyor gibi görünüyor. iOS Safari’ye bildirim desteği eklemek, uygulamanızı PWA’nın rakiplerine bir adım daha yaklaştırıyor. Firmman’ın raporu ayrıca bu betanın PWA ana ekran simgeleri için geliştirilmiş desteğe sahip olacağını belirtiyor. Apple’ın iOS Safari’de web bildirimlerini ne zaman etkinleştireceği belli değil. Ancak şirketin Safari’ye daha fazla kullanıcı çekmeye çalıştığı açık.

iOS Safari web push bildirimlerini destekleyebilir

Safari için geliştirildiği iddia edilen yeni bir özellik sayesinde iOS Safari, web push bildirimleri alabilecek.
Safari, Apple’ın işletim sisteminde bulunan en popüler tarayıcılardan biridir. Hızlı ve verimlidir ve pil tüketimi söz konusu olduğunda beklendiği gibi çalışır. Ancak, uygulamanın iOS sürümü, uzun yıllardır temel özelliklerinden biri olan web push bildirimlerine sahip değildi.

Safari özel dolaşım modu nasıl açılıp kapatılır?

Dört yıldır iOS Safari, Web App Manifest’i (Web Uygulaması Manifestosu) destekliyor, ancak simge bildirimi her zaman göz ardı edildi. Bu, iOS geliştiricilerinin simge olmadan birçok İleri Web Uygulaması geliştirememesine yol açtı, çünkü HTML dosyasına bir ‘Apple-touch-icon’ eklemeniz gerekiyordu.

Safari’deki bu kusur, uygulama kullanıcılarının anında bilgi almasını engeller ve Aşamalı Web Uygulamalarına (PWA’lar) bağlı kalmayı zorlaştırır. Neyse ki, bu artık öngörülebilir gelecek için geçerli değil. iOS 15.4 Beta 1, Apple’ın iPhone’daki Safari uygulamasına web push bildirimleri sağlamaya çalıştığını gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir