Bildiğiniz üzere dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram’a gün içerisinde milyonlarca fotoğraf ve video yükleniyor. Kullanıcılar kendi hesaplarına yükledikleri içeriklerin elbette ki estetik ve hoş görünümlü olmasına dikkat ediyor. Takipçilerin yorumlarına önem veren kullanıcılar, fotoğraflarını yüklemeden önce ince ayarlamalar yapıyor ve fotoğraflar üzerinde derinlemesine bir analiz yapıyor.

Yüklenecek olan fotoğraflar üzerinde ince ayarlamalar yaparak hesaplarını bu şekilde zenginleştiriyorlar. Fotoğraf çekimi esnasında zaman zaman yatay fotoğraf çekimi yaparken zaman zamanda dikey boyutta bir fotoğraf çekebiliyoruz. Dikey fotoğraf yükleme esnasında kırmak zorunda kalabiliyorsunuz. Kullanıcılar da bu durumdan oldukça rahatsızlar. Instagram sayfanıza dikey fotoğraf yüklemek konusunda daha fazla bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Burada sizin faydalanabileceğiniz özel içerikler mevcuttur. Hesabınıza dikey fotoğraf yüklerken herhangi bir kırpma ya da büyütme işlemi yapmadan fotoğrafları yüklemek için gerekli ipuçlarını elde etmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

1 1563180211

Instagram’a dikey fotoğraf yükleme

Bildiğiniz üzere Instagram hesabınıza dikey fotoğraf yüklerken yakınlaştırma ya da kırpma işlemi yapmanız gerekiyor. Fakat bu durum karşısında fotoğraflarınızda çeşitli değişiklikler meydana geliyor. Bu gibi değişikliklere maruz kalmadan Instagram’a dikey fotoğraf yüklemek isterseniz yazımız bu konuda size yardımcı olacak. Instagram hesabınıza kırpmadan ya da büyütme işlemi yapmadan fotoğraf yüklemek için iOS cihazınıza indirmeniz gereken özel bir uygulama vardır. Maalesef Instagram üzerinden bunu yapmak pek de mümkün değildir. Bu sebeple bu konuda size yardımcı olacak özel bir uygulama indirmeniz gerekiyor. iOS işletim sistemi bulunan akıllı cihazınıza Whitagram mobil uygulamasını indirerek Instagram’a dikey fotoğraf yükleme işlemlerini sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Uygulamayı indirmek için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok, tamamen ücretsiz bir şekilde uygulamayı indirerek Instagram’a dikey bir şekilde fotoğraf yükleyebilirsiniz. 

Whitagram adlı yardımcı uygulamayı akıllı cihazınıza indirdikten sonra uygulamayı açın ve söz konusu bu uygulamanın ana ekranında yer alan Kamera ve Kütüphane seçeneklerinden galeriye geçiş yapmak için Kütüphane seçeneğini seçin. Akıllı cihazınızın fotoğraf galerisi açıldığı anda Instagram hesabınıza yükleyeceğiniz dikey fotoğrafı seçin ve uygulama üzerinde açılmasını bekleyin. Dikey pozisyonda olan fotoğraf uygulama üzerinde açıldığı andan itibaren herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Söz konusu bu uygulama, ana ekranda açılan bu dikey fotoğrafı otomatik olarak istenilen boyuta getirecektir. Son işlem olarak ise uygulamanın sağ üst köşesinde yer alan Kaydet butonuna tıklayarak fotoğrafı galerinize ekleyeceksiniz.

Instagram hesabınıza sık sık fotoğraf yüklüyorsanız ve bu durum karşısında da son derece dikkatli bir şekilde hareket ediyorsanız kesinlikle çeşitli ipuçları konusunda kendinizi bilgilendirerek hareket etmeniz gerekiyor. Dikey fotoğraf yükleme konusu, Instagram’ın en çok dikkat çeken konularından biridir. Bu konu hakkında akıllı cihazınıza yardımcı bir uygulama indirerek daha fonksiyonel bir kullanım elde edebilirsiniz. Akıllı cihaz kullanıcılarının adeta vazgeçilmezi olan bu sosyal medya platformu hakkında daha fazla fazla bilgi edinerek kullanımınızı zenginleştirebilirsiniz. Bunlardan biri de elbette ki hesabınıza dikey fotoğraf yüklemek olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir