Apple, iOS ve macOS sürümlerinde görsel anlamda yeniliklere odaklanarak kullanıcılara yeni deneyimler sunma çalışmalarını sürdürüyor gibi görünüyor. Mark Gurman’ın Bloomberg’deki Power On bülteninde paylaştığı bilgilere göre, iOS 18 ile gelecek değişiklikler, geçmiş büyük güncellemeler kadar geniş kapsamlı olmayacak. Gurman, “Şirket, iOS tasarımını bu yılın başlarında güncellemeye çalışıyor, ancak bunun VisionOS’a tam anlamıyla bir revizyon olmayacağına inanıyorum” ifadesini kullanarak, bu yılki iOS değişikliklerinin macOS’e yansımasının ise 2025 veya 2026’da gerçekleşebileceğini belirtiyor.

iOS 18 yeni sürümü, WWDC 2024 konferansında gösterilecek!
iOS 18 yeni sürümü, WWDC 2024 konferansında gösterilecek!

Apple Vision Pro işletim sistemi ilk kez tanıtıldığından bu yana, birçok kişi Apple’ın diğer işletim sistemlerinin tasarımını VisionOS estetiğine uyacak şekilde güncelleyip güncellemeyeceğini merak ediyordu. Ancak, VisionOS tasarımının doğrudan geçişli videolar etrafında dönen bir platforma özgü olduğu düşünüldüğünden, bu konuda kesin bir beklenti oluşmamıştı. Uygulama pencereleri aracılığıyla çevresel bağlamı görmek, iOS için genellikle tercih edilmeyen bir özelliktir. Ancak, iPhone ve iPad’de uzun süredir büyük tasarım değişiklikleri görmemiştik. Her türlü görsel yenileme, AI destekli önemli özellikleri de içerecek şekilde ayarlanmış, heyecan verici bir sürüm, kullanıcıların karşısına çıkabilir.

iOS 18 yeni sürümü, WWDC 2024 konferansında gösterilecek!

Mark Gurman’ın önceki raporlarına göre, Apple’ın yeni iOS 18 sürümünü “iddialı ve ilgi çekici” kılan önemli özellikler ve tasarımlar bulunuyor. Şirket, bu yeni nesil işletim sistemini her yıl düzenlenen WWDC konferansında resmi olarak duyuracak. iOS 18, yaz aylarında beta sürümüyle kullanıcıların erişimine açılacak ve Apple’ın geleneksel takvimine göre, eylül ayında tüm kullanıcılarla buluşacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir