Apple, iPhone modellerine getireceği iOS 18 sürümünde erişebilirlik özelliklerine odaklanıyor. İşte yeni sürümde yer alacak özelliklerden ilk detaylar…

Apple, iOS ile iPhone modellerinde daha iyi bir deneyim sunmanın yollarını arıyor. iOS 18 işletim sistemini önümüzdeki dönemlerde yeni cihazlara sunacak Apple, iPhone modellerinde bu sefer erişilebilirlik özelliklerine odaklanıyor. Apple’a yakın kaynaklarda yer alan bilgilere göre  erişilebilirlik özellikleri ile iPhone kullanımı çok daha işlevsel hale getirilecek. Bu bakımdan yeni işletim sistemiyle bile Apple sektörde fark yaratabilir

iOS 18 Erişilebilirlik Özellikleri Neler?

iOS 18’de yer alacak erişilebilirlik özelliklerinde kısayollara sesli etkinleştirme desteği ilk olarak dikkat çeken detay. Ses komutlarıyla kısayolları açabilecek kullanıcılar, yazı tipi boyutlarının iyileştirilmesi ve canlı konuşma kategorileri gibi pek çok gelişme iOS 18’de ilkler arasında olacak.

iOS 18 ile iPhone'lara Özel Erişilebilirlik Özellikleri Geliyor
iOS 18 ile iPhone’lara Özel Erişilebilirlik Özellikleri Geliyor

Kısayolların sesli konutlar ile açılabilmesi adına kullanıcıların önceden erişilebilirlik ayarları üzerinden ayarlamalar yapması gerekecek. Bu ayarlamalarda benzersiz ifadelerin belirlenmesinin ardından telefon üzerinden bu komutlarla kısayollar açılabilecek.

Canlı konuşma özelliğinde de ek özellikler getirilecek. Cümleleri kategorilere göre ayrıma imkanı elde edecek kullanıcılar, simgelerle bu işlemleri destekleyebilecek. Tüm bunlar canlı konuşma bölümünü kullananlar için kontrolü daha da kolaylaştıracak.

Son özellik yapı tipi boyutunda ise Apple beklenen gelişmeyi sunacak. Yazı tipi, uygulama ve sistem uyumluluğunu arttıracak Apple, istenilen yazı tipinin kullanılmasının önünü açıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir