iOS 17.4 sonrasında kullanıcılar batarya sağlığını kontrol edebilecek. Böylece pilin normal olup olmadığı görülecek.

iOS 17.4’in kullanıma sunulmasının ardından iPhone 15 kullanıcıları için pil sağlığında detaylı veriler sunulacak. iOS 17.4 son güncellemesinde yer alan bu yeni özellik, pil sağlığına dair merak edilenleri yanıtlıyor. İkinci el iPhone satışı sırasında da pil önemsendiğinden dolayı artık iOS 17.4 sonrasında Apple tarafından resmi olarak paylaşılan pil sağlığı verisi görülebilecek.

iOS 17.4’te iPhone Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilecek?

iOS 17.4 güncellemesi alındıktan sonra iPhone pil sağlığını kontrol etmek oldukça kolay. Bunun için Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı adımlarının takip edilmesiniyle bilrikte pil sağlığının normal olup olmadığı görülebiliyor. Eğer bu bölümde normal yazısını görüyorsanız pil sağlığının iyi olduğunu anlayabilirsiniz. Normal dışındaki ibareler ise pil sağlığının iyi olmadığını gösteriyor.

iOS 17.4’te iPhone'ların Batarya Sağlığı Kontrol Edilecek
iOS 17.4’te iPhone’ların Batarya Sağlığı Kontrol Edilecek

Bugüne kadar pil sağlığıyla ilgili herhangi bir açıklama ve güncelleme yapmayan Apple, servis gerektirecek kadar arıza yaşandığında pil sorunu hatasını gösteriyordu. iOS 17.4’ün Beta 4 sürümünde görüntülenen yeni özellik bu durumları ortadan kaldıracak.

iPhone 15’te pil sağlığının yanı sıra bazı önemli bilgilere de yer veriliyor. Bu bilgiler arasında şarj döngü sayısı, batarya üretim tarihi ve ilk kullanım gibi bilgiler bataryanın genel sağlığına dair de veri sunuyor. Bu nedenle yenilenen sürümde pil sekmesi altında bir araya getirilen veriler, iPhone pil sağlığını merak eden kullanıcılar için yeterli olacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir