Apple; iOS 17.4 Beta 2 ve iPadOS 17.4 güncellemesini resmen yayınladı. İşte yeni sürümlerde öne çıkan özellikler.

Apple önümüzde ay, iOS işletim sisteminin yeni versiyonunu piyasaya sunacak. Yeni versiyon öncesinde Beta sürümlerin testlerini yapan Apple dün itibariyle iOS 17.4 Beta 2 sürümünü yayınladı. iOS sürümüyle birlikte iPadOS 17.4 beta güncellemesini de paylaşan Apple, Beta kullanıcıların özellikleri ilk defa test etmesini sağlayacak.

iOS 17.4 Beta 2 Özellikleri

iOS 17.4 Beta 2’de en çok dikkat çeken detaylardan birisi Apple’ın şartlarını esnetmesi oldu. Sadece AB ülkelerinde geçerli olacak yeni kararlarda, diğer uygulama mağazalarının tercih edilmesi noktasında Apple esnek davranacak. Bu kapsamda ilk hamle ise tarayıcı cephesinde gelecek. Safari’nin yeni yanı tarayıcı noktasında artık kullanıcılar diğer alternatifleri de kurabilecek.

iOS 17.4 Beta 2 Geldi! İşte Özellikler
iOS 17.4 Beta 2 Geldi! İşte Özellikler

Yeni istemde öne çıkan özellikler ve önemli notlar şöyle;

iTunes Store’a Bağlanılamıyor hatası düzeltildi.

Boş görünen çıkartmalar düzeltildi.

ObjectCaptureView görünümdeki sorun giderildi.

iOS 17.4 Yenilikler Getirecek

Mart ayında iOS cephesinde radikal değişikliklere gidilecek. Bunlar arasında oyuncuları en çok heyecanlandıran ise Cloud sistemleri olacak. Xbox Cloud ve Geforce Now ile uyumlu hale gelecek iOS, iPhone kullanıcılarının uygulamalar aracılığı ile bu platformları kullanmasını sağlayacak. Daha önceden sadece tarayıcı aracılığı ile erişilebilen bu servisler iyi bir deneyim sunmuyordu.  Yenilenen emojilerle birlikte zengin bir emoji seçeneği de kullanıcılara sunulacak.

Güncellemeyle kullanıcılara sunulacak bir diğer yenilik ise CarPlay uygulaması olacak. CarPlay uygulaması yeni sürümle birlikte gelişmiş özelliklere sahip olacak. Bunlar arasında elektrikli araçlar için şarj bilgilerinin görülmesi, araç kamerası, ısıtma ve soğutma sisteminde gelişmiş ayarlamalar, gelişmiş medya özellikleri, detaylı lastik basıncı gibi detaylar CarPlay’e eklenecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir