Apple tarafından dağıtımı yapılan iOS 17.4 Beta 1 güncellemesiyle yeni bir sorun ortaya çıktı. Güncelleme cihazları kilitliyor.

Apple’ın iOS için Beta olarak piyasaya sunduğu iOS 17.4 Beta 1’de yeni bir problem yaşanmaya başladığı bildirildi. Güncellemeyi alan ve test eden kullanıcılar telefonları kullanamaz hale geldi. Öyle ki iOS 17.4 Beta 1 ile birlikte telefonlar kilitlenmeye başlandı.

iOS 17.4 Beta 1 Dokunmatikleri Etkiliyor

iOS 17.4 Beta 1 ile yeni özellikleri ilk defa deneyip test etmek isteyenler kötü bir sürpriz ile karşı karşıya kaldı. Çoğu kullanımının arka arkaya raporlamaya başladığı bu hatada dokunmatik ekran hiçbir şekilde kontrol edilemez oldu. Türkiye’de de Sihirli Elma Editörü Taha Karaca tarafından raporlanan bu durum, iOS 17.4 Beta 1 güncellemesini alacaklar için de bir uyarı oldu.

iOS 17.4 Beta 1 Güncellemesi iPhone’ları Kilitliyor!
iOS 17.4 Beta 1 Güncellemesi iPhone’ları Kilitliyor!

Dokunmatik ekranda yaşanan hata üstelik tek sorun değil. Raporlara göre iOS 17.4 Beta 1 güncellemesi sonrasında kablo ile şarjda da sorunlar yaşanmaya başladı. Kullanıcılar bu sorunu çözebilmek adına ise kablosuz şarj seçeneğini tercih etti.

iOS 17.4 Beta 1 ile Kilitlenen Cihazlar Ne Olacak?

Apple cephesinden konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmedi. Sorundan etkilenen kullanıcılar ise kablo ile bağlantı sağlayarak cihazı sıfırlama yoluna gitti. Bu nedenle şu anda sorundan etkilenen cihazlar için tek çözüm yolu iPhone sıfırlamak. Cihaza müdahale edilemediğinden dolayı iOS 17.4 Beta 1 güncellemesi sonrasında sıfırlama yaparak sorun çözülebiliyor. Güncellemeyi almayanlar ise Apple’ın düzeltme yayınlaması sonrasında güncellemeyi alması öneriliyor.

iOS 17.4 Beta 1’de Neler Var?

Apple tarafından yayınlanan sürüm notlarında kronometre için Dinamik Ada desteği ve 118 emoji desteğinin güncelleme ile alınacağı ifade ediliyor. kararlı sürüm öncesinde bu tip sorunların yaşanması normal olsa da test etmek, yeni özellikleri incelemek için güncellemeyi alan Türkiye’de ve dünya genelindeki kullanıcılar iOS 17.4 Beta 1’e karşı dikkatli olmalı.

Mevcut durum Reddit’te büyük popülerlik kazanmış durumda. Buradaki yorumlarda ise klavye kullanımının iptal olduğu, Face ID’nin çalışmadığı gibi pek çok ek hata bildirilmiş durumda.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir