Apple, iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 güncellemelerini kullanıma açtı. Bu güncellemeler, esasında bu ayın başında iOS 17.4 ile gelen yeniliklerin ve düzeltmelerin üstüne ek yapılmakta, kullanıcılar için çeşitli iyileştirmeler sunmakta. Bununla beraber, sadece mevcut yanlışların düzeltilmesi ve güvenlik açıklarının giderilmesi ile kalmayıp, kullanıcı deneyimini önemli derecede iyileştirdiği görünüyor.

iOS 17.4 Güncellemesiyle Yapılan Yenilikler

Güncellemesi OS 17.4 olan sürüm, Türkiye’de dahil olmak üzere global çapta kullanıcılar için emoji klavyesine yeni simgeler gelmişti. Bunların arasında anka kuşu, mantar, kırık zincir, sallanan kafa ve misket limonu emojileri kullanıcılara açılmıştı. Ayrıca söylemek gerekirse, 18 farklı insan emojisi ve vücut, her iki yöne de bakma seçeneği ile güncellemeler olmuştu. Kullanıcıların ifade biçimlerine zengin seçenek sunuyordu.

Apple markası, iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 güncellemelerini kullanıma açtı.

Apple Podcasts uygulaması da önemli yeniliklere sahne oldu. Artık metin dökümleri, belirli dillerde (İspanyolca, İngilizce, Fransızca ve Almanca) sesle senkronize oluyor ve metinle birlikte takip edilebilir. Bu da podcast dinleyicilerinin deneyimini zenginleştirirken, aynı zamanda erişilebilirliği de önemli ölçüde artırdığı ortaya çıktı.Yazılı metinler tamamen okunabilir halde, böylece kişiler belirli bir sözcük ya da ifadeyi arayabilir, metin üzerinde dokunarak istedikleri zaman diliminden itibaren oynatma imkanına sahip olma imkanı var.

iOS 17.4.1 Güncellemesinin Yeni Düzeltmeleri

iOS 17.4.1 güncellemesi, esas olarak  hata ve güvenlik düzeltmeleri üzerine odaklanmakta. Yine de bu ara güncelleme, kullanıcılara sunduğu bazı özgün iyileştirmelerle dikkatleri çekmekte. Örnek olarak, Müzik tanıma özelliği güncellenmiş ve kullanıcıların tanıdıkları şarkıları doğrudan Apple Music Classical’a eklemelerine olanak tanımış. Bir diğer özelliği, çalınan aygıtlar için artırılmış güvenliği destekleyen ‘Çalınan Aygıt Koruması’ gibi güvenlik özellikleri de geliştirildi.

Ayarlar menüsünde yer alan Pil Sağlığı bölümü, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro kullanıcıları için daha fazla bilgi sağlıyor. Bu seçenekte artık pil devir sayısı, üretim tarihi ve ilk kullanım tarihi gibi önemli bilgilere yer veriliyor. Diğer dikkat çekici düzeltme, çift SIM kullanıcılarını etkileyen ve telefon numarasının grup mesajlarında yanlış görünmesine neden olan sorunun giderilmesi olmakta.

iOS 17.4.1 ve iPadOS 17.4.1 güncellemesini yapmak için şu adımları yapabilirsiniz;  Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip edilerek yükleme yapılabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir