iOS 16’ya güncellemesi yapan iPhone kullanıcılarının karşılaştığı “Şarj beklemede” uyarısının çözecek yöntemleri sizler için derledik.

Apple iOS 16.1 güncellemesinde 8 yeni özellik sunuyor

iOS 16 “iPhone şarj olmayı bekliyor” uyarısı durumunda sorunun çözümü birkaç basit adımla yapılabilir. iPhone iOS 16 kullanıcıları, cihazı güncelledikten sonra “Şarj beklemede” uyarısıyla ile karşılaşabilir. Bu genellikle cihazın şarj olurken beklenenden daha fazla ısındığını belirten bir mesajdır.

“Şarj beklemede” uyarısı, büyük bir sorun olduğunu göstermez. Bu nedenle kullanıcının endişelenmesine gerek yoktur. Cihaz soğuduğunda uyarı kaybolacaktır. Uyarının asıl amacı, cihazın pil ömrünün korunmasıdır.

iOS 16’da neden “Şarj beklemede” uyarısı görüntüleniyor?

“Şarj beklemede” sorununun nedeni şöyledir;

  • Şarj cihazının arızalı olması
  • Cihaza ağır yazılım yüklenmesi veya çalıştırılması; Bu, cihazı yavaşlattığı için sıcaklıkta ani bir artışa neden olur.
  • Yüksek kaliteli video akışı
  • Telefonu sıcak yerde şarj etme.
  • Telefonun pilinin düşük performansı da sıcaklığı artırıyor

iOS 16’da “Şarj beklemede” sorunu nasıl düzeltilir?

iPhone iOS 16 “Şarj beklemede” sorununu gidermek için önce telefonun soğuması gerekiyor. Çoğu zaman telefon soğuyunca uyarı kayboluyor. Bunu yapmak için önce telefonun fişini çekmeniz ve normal sıcaklık seviyesine gelene kadar telefonu kullanmamanız gerekiyor. Telefon soğuduktan sonra kaldığınız yerden şarj etmeye devam edebilirsiniz. Halen “Şarj Bekleniyor” sorunu yaşayanlar telefonlarının pilini kontrol etmelidir. Aynı zamanda özellikle şarj cihazını kontrol etmenizi öneriyoruz. Şarj cihazına bağlayarak telefonunuzun soğuk ve “şarj bekliyor” uyarasını gösterip vermediğini kolayca kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir uyarı yoksa, telefonunuzu şarj etmeye devam edebilirsiniz.

iPhone nasıl soğutulur?

iPhone’unuz çok ısındığında mutlaka kullanmayı bırakın ve telefonu soğutunuz. Herhangi bir soğutma cihazı kullanmamanızı öneririz. iPhone cihazını yenilemek için şu adımları izlemelisiniz;

  • Kullanmakta olduğunuz tüm uygulamaları, ve hücre verilerini durdurunuz.
  • Erişilebilirlik ayarını kullanarak otomatik parlaklığı kullanabilirsiniz. Parlaklığı azaltabilirsiniz.
  • Düşük güç modu açılmalıdır.
  • iPhone’unuzu uçak moduna alın.
  • Yukarıdaki adımların ardından telefonu tamamen kapatın.

iPhone tamamen kapatıldığında hızlı soğumaya başlar. Apple cihazlarda optimum pil bakımı içinde cihazın en son yazılımını güncellemenizi öneriyoruz. Cihaz tamamen soğuyunca kadar iPhone’u kullanmayın. Cihazı açmamanızı öneririz. Cihazı tamamen soğuduğunda açabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir