Apple iOS 16.1 güncellemesi neler sunuyor? 8 yeni özellikle gelen iOS 16.1’de nelerin olduğuna gelin birlikte bakalım.

Apple, son güncellemesi olan 16.1 ile birçok kullanıcı tarafından sorun yaşamıştı. Apple sorunları gidermek adına son sürümde 8 yeni özelliği kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Apple yapılan resmi açıklama ile yeni İOS 16.1 sürümünü 24 Ekim Pazartesi günü yayınlayacağını duyurdu. Yeni işletim sisteminin sürümü olan iPadOS 16 ve MacOs Ventura’nun güncelleme ile birlikte sunulacağını açıkladı.

İşte Apple iOS 16.1 güncellemesi ile gelen yenilikler

iPhone 14 serisi için dudak uçuklatan fiyat iddiası

iCloud paylaşılan fotoğraf kitaplığı ve şarj

Fotoğraflar uygulamasından paylaşılan fotoğraflarla birlikte iCloud aracılığıyla 5 kişiye kadar erişebilme özelliği veren Apple, aynı zamanda kitaplığa fotoğraf eklenmesi ve düzenlemesine de olanak tanıyor. Apple, “şebeke daha temiz enerji kaynakları kullandığı zamanlar için şarj sürelerini optimize ederek iPhone’un karbon ayak izini azaltmayı hedeflediğini” söyleyerek Temiz enerji şarj özelliğini devreye soktu. Şu an tek kullanım olanağı verdiği ülke ise ABD’dir.

Apple iOS 16.1 güncellemesi

İlginizi çekebilecek diğer haberler: WhatsApp arama bağlantısı nasıl oluşturulur?

Canlı etkinlikler ve Apple Watch Olmadan Apple Fitness+

Üçüncü taraf uygulamalarını genişletmek adına bu özelliği çıkartan Apple, kullanıcılarına gerçek zamanlı etkinlikleri doğrudan bilgilendirmeyi sunuyor. Apple Fitness+, Apple saati olmadan da kullanıcılarına gerçek zamanlı egzersiz ve sağlık konusunda bildirimleri an ve an göstermeyi hedeflemektedir.

Apple iOS 16.1 güncellemesi
Apple iOS 16.1 güncellemesi

Home uygulamasında Matter aksesuarları ve Apple Card cüzdan hesabı

İOS 16.1 uyumlu akıllı ev aksesuarlar, Apple’ın HomeKit’i başta olmak üzere birden fazla plartforma sorunsuz bir şekilde bağlantı sağlamak için Apple, Matter özelliğini devreye soktu. Bağlantı standardı olan Matter özelliğinden faydalanabilmek için HomePod, Apple TV 4K ve Apple TV HD uyumlu uygulamalar gerekiyor. bir diğer özellik olan Apple Card ise Apple kullanıcılarına özel tanımlanan özelliği ile kolayca ödeme işlemlerini güvenirli bir şekilde halledebilmenin yanında günlük para ödüllü avantajlardan da yararlanabilme fırsatı sunuyor. İster otomatik ister anında yatırma özellikleriyle kullanıcıların, birikim hesaplarını kontrol etmelerini sağlayabilecek.

Dinamik Ada için ulaşılabilirlik desteği ve Cüzdan uygulaması için şifre paylaşımı

Apple, iPhone markasındaki yeni serisi modeli olan iPhone 14 Pro ile birlikte geliştirilen Dynamic İsland özelliğine Erişebilirlik desteği ekleyerek kullanıcılarına daha hızlı bir eşirim kolaylığı sunuyor. bir diğer ve son olan özellik ise Cüzdan uygulamasını kullanan kullanıcıların ödeme veya erişebilme özelliğine ulaşmak isteyen kişilere şifrelerini paylaşabilmeleri için daha güvenilir bir şekilde mesajlar ve WhatsApp gibi uygulamalardan olanak sağlayacak.

android cihazlara dynamic island ozelligi geldi ozellikleri nelerdir 2

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir