Apple tarafından iPhone modelleri için geliştirilen iOS adındaki işletim sisteminin 16. versiyonu ilk kez online olarak görüldü.

iOS 15 sisteminde 15.4 versiyonuna yükseltme yapılırken, bugüne kadarki kullanımlarda işletim sistemi için geç aşamalara geçiş yapıldı. Haziran ayı içerisinde özel bir etkinlik düzenleyecek olan Apple, bu etkinliğe yönelik hazırlıklarını yapmaya başladı. Etkinlikte kuşkusuz ana gündem iOS 16 olacak.

iOS 16 testleri başladı

iOS 15’ten iOS 16’ya yükseltme yapacak olan Apple, böylece işletim sisteminde pek çok yeniliğe yer vererek önceki yıllarda olduğu gibi daha iyi bir deneyim sunacak. iOS 16 sistem testleri şu an için gizli bir şekilde yapılıyor. Buna karşın ilk defa test cihazları görüntülendi. LetemSvetemApplem tarafından yapılan bu sızıntı, Apple’ın 1 aylık gecikme yaşadığını da gözler önüne serdi. iOS 15 2021 yılının Mart ayında ortaya çıkarak paylaşılırken iOS 16 ancak Nisan ayı itibariyle sızdırıldı.

iOS 16 iPhone 14’e uyum sağlayacak

Açıklamalara göre iOS 16 işletim sisteminde iPhone 14 ile daha fazla uyum sağlanacak. Ünlem işareti ya da delik gibi farklı isimlerle adlandırılan ekranlar daha uyumlu olacak işletim sistemi, kullanımda da daha fazla pratiklik sunabilecek.

Bununla birlikte yeni işletim sistemine geçilmesi bazı cihazların desteklenmemesine neden olacak. İlk bilgilere göre iOS 16 işletim sistemine geçilmesinin ardından iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve orijinal iPhone SE desteği kesilecek. iPhone SE 2, iPhone 7 ve üzeri ise bir sonraki güncellemeyi alacak.

Rapor doğruysa, iOS 16’nın en son özellikleri almak için minimum donanım özelliği olarak A10 yongasını gerektireceği anlamına geliyor. iPhone 6s ve orijinal iPhone SE ilk olarak sırasıyla 2015’in sonlarında ve 2016’nın başlarında piyasaya sürüldü. Bu, 6 yılı aşkın bir süre boyunca düzenli yazılım güncellemeleri alacakları göstermişti. Yeni versiyonlarda da işlemci desteği ile uzun bir güncelleme süresinin olacağını ortaya koyuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir