Gizliliğe verdiği önemle bilinen Apple, daha fazla gizlilik isteyen iPhone kullanıcıları için iOS 16 ile birlikte gelişmiş fotoğraf gizeleme özelliğinin yayımlanacağını açıkladı. İşte detaylar:

iOS 16’nın mesajları geri çekme özelliği kullanılamaz hale geldi

Fotoğraf çekilerek anı biriktirmek hepimizin yaptığı bir şey olsa da bazen bazı fotoğrafları herkese göstermek istemeyiz. Bu durum en çok telefon elimizde birine fotoğraf gösterirken sıkıntı yaratabilir. Bir arkadaşınıza aldığınız hediye ya da sevgilinize yapacağınız bir sürpriz yanlışlıkla ortaya çıkabilir. Veya galerinizde size özel fotoğraflar bulunabilir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artan gizlilik ihtiyacına Apple’dan yanıt geldi.

Apple, iOS 16 ile iPhone’lara fotoğrafları gizlemek için yeni özellik sunuyor

Apple, bu durumu önlemek için iOS 16 güncellemesiyle birlikte iPhone modellerinde fotoğrafları gizlemek için yeni bir özellik üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu sayede artık fotoğraflarınızı bir parola veya Face ID arkasına gizleyebileceksiniz. Bu şekilde bazı hassas fotoğraflarınızı meraklı gözlerden ve hızlı parmaklardan gizelemek çok daha güvenli hale getirilecek.

ios 16 ile gelismis fotograf gizeleme ozellikleri geliyor

Bu özelliği kullanmak için Fotoğraflar uygulamasına girin ve , korumak istediğiniz fotoğrafı ekranın sağ üst köşesindeki “üç nokta” seçeneğine dokunarak ve ‘Gizle” seçeneğini seçmeniz yeterli.

Fotoğrafınızı tekrar incelemek istediğinizde ise fotoğraflarınızın altındaki ‘Albümler’ sekmesine girdikten sonra ekranın alt kısmındaki ‘Yardımcı Programlar’ bölümüne giriş yaparak gizli bölümü seçebilirsiniz. Özellik parmak izi ve Face ID destekli olduğundan bu menüden başka hiç kimse fotoğraflarınıza erişim sağlayamaz.

Bu özellik şimdilik iOS 16 beta sürümü için tasarlandığından Eylül ayında yeni yazılım güncellemesi çıktığında özellik çok daha gelişmiş bir şekilde de karşımıza çıkabilir. Bu nedenle yazılım güncellemesi yayımlandığında özelliğe erişim adımlarının değişebileceği konusunda uyarmakta da fayda var.

iOS 16 beta sürümünü denemek ve yeni özelliklere erkenden erişim sağlamak isterseniz, Apple’ın web sitesinde herkese açık beta testine kaydolarak beta güncellemesini iPhone’unuza indirebilirsiniz. Ancak beta sürümünü yüklemeden önce telefonunuzu yedeklediğinizden emin olun. Çünkü beta sürümleri tam bir yazılım desteğine sahip olmadığından bazen verilerinizin kaybolmasına neden olabiliyor. Bu nedenle yükleme yapmadan önce gerekli önlemleri almakta fayda var.

Eğer telefonunuzu sıfırlamak ve ayarlarınızı yeniden yapılandırmak sizin için bir sorun değilse iOS 16 beta sürümünü indirmenizi tavsiye ederiz. Veya iki farklı iPhone’a sahipseniz birinde iOS 16 beta güncellemesini kullanarak yeni özelliklere göz gezdirebilirsiniz. Herhangi bir aksaklık olmaması halinde Apple Eylül ayında iOS 16 güncellemesinin herkese açık sürümünü tüm kullanıcılar için yayımlamaya başlayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir