Apple, iMessage mesajlaşma uygulamasında gönderilen mesajların açık beta sürümünde indirilmesini mümkün kıldığını duyurdu. Yani istatistiksel olarak bu özellik çok güvenilir değil. İşte detaylar:

iOS 16 Beta 3 güncellemesi revize edildi

Daha önce gönderdiğiniz bir mesajı, fikrinizi değiştirip geri almak istediğiniz anda gönderdiğiniz oldu mu? Apple şimdi bu özelliği iMessage’a sunmaya hazırlanıyordu. Şu anda bu özellik yalnızca açık beta kullanıcıları tarafından kullanılabilen özellikte bazı sorunlar olduğu ortaya çıktı.

Elbette bu durum mesajı geri çekme fonksiyonunun her zaman kullanılabildiği anlamına gelmiyor. iMessage’dan mesaj almak için gönderenin ayrıca açık beta sürümünde olması gerekir. İstatistiklere göre, bu olasılık son derece düşüktür.

iOS 16 mesajları geri çekmek için 15 dakika

iMessage’ın gelecek yeni sürümünde, bir mesajı gönderdikten sonraki 15 dakika içinde geri çekebilir veya düzenleyebilirsiniz. Aslında bu özelliği uzun süredir WhatsApp, Signal ve Viber gibi uygulamalarda görüyoruz. Bu özelliği denemek isteyenler iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura’da açık betaya katılarak buna erişebilir.

Öte yandan bu açık beta kullanımı sizinle sınırlı ise mesajları geri çekemezsiniz. Önünüzdeki kişinin de açık betada olması gerekiyor. Sadece bir Apple cihazı için değil, tüm cihazlar için geçerlidir. Aksi takdirde, mesaj geri çağrılamaz.

Farklı cihazların kullanıldığı testlerde eğer cihaz açık betada ise geri çekilen mesajı göremezler ancak geri çekilmiş mesaj deyimini alırlar. Aşağıda, düzenlenmiş mesajlar için küçük bir düzenleme bulunmaktadır. Açık beta sürümünde olmayan cihazlarda mesajlar orijinal formlarında gönderilir.

Apple bu konu hakkında ne yapacak?

Apple bu konuda kullanıcıları şu şekilde uyardı:

  •  “Bir mesajı geri çektiniz. (Gönderdilenin ismi) bu mesajı yazılım güncellenmediği cihazlarda hala görebilir.” uyarısını ekliyorDüzenlediğiniz mesajlarda da ilk mesajı silmeyen Apple, “Şuna Düzenlendi:” 

Bu özellik, iMessage’ın sonraki sürümünde tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Öte yandan, düzenlenmiş haberlerin nasıl yanıltıcı olabileceği konusunda etik kaygılar var. Bu nedenle Apple, özelliği yayınlamadan önce isteğe bağlı yapmayı seçebilir. Ya da özellikte bazı iyileştirmeler yapabilir.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir