Teknoloji şirketi Apple’ın WWDC 2022 etkinliği kapsamında tanıtmış olduğu yeni iPhone işletim sistemi olan iOS 16 için geliştiriciler beta sürümü yüklenebilir olmuştu. Şimdi ise iOS 16’nın açık beta sürümü halka açık olarak yayınlandı ve yüklenebilir oldu.

Geçtiğimiz ay Apple, WWDC 2022 konferansı ile beraber iPhone cihazlar için yepyeni özelliklere sahip yeni iOS 16 işletim sistemini tanıtmıştı. Yeni iOS 16 sürümü özellikle kilit ekranında yapılan yenilikler ile ön plana çıkarken, iPhone ailesinde minumum iPhone 8 ailesine güncellemenin geleceği de belli olmuştu. Şimdi ise gelen yeni haberlere göre Apple’ın bir süredir kapalı beta sürecinde olan işletim sistemi için halka açık beta süreci başladı.

iOS 16 halka açık beta sürümü yayınlandı

ios 16 halka acik beta surumu yayinlandi

Mark Gurman kaynağına göre artık geliştirici olmayan kişilerde halka açık yayınlanan iOS 16 Beta sürümünü cihazlarına kurabilecekler. İfade edilenlere göre iOS 16’nın açık betası, iOS 16’nın üçüncü geliştirici beta sürümüne eş olacak. iOS 16 açık beta sürümünü yükleyebilmek için ücretsiz Apple beta yazılım programına bir iPhone ile kayıt olmanız gerekiyor. iOS 16 betası, yayınlandığı zaman ise Ayarlar > Yazılım Güncelleme bölümü tarafından yüklenebilir olacak. Herkese açık beta test kullanıcıları, yeni işletim sistemini erkenden deneyimleyerek Geri Bildirim Yardımcısı uygulaması ile Apple’a geri bildirim sağlayabilecekler.

ios 16 indir duyurusu öncesi hazırlıklar yapılıyor
ios 16 indir duyurusu öncesi hazırlıklar yapılıyor

Halka açık bu beta sürümünün henüz istikrarsız olduğunu ve bazı hata ve buglara sebep olabileceğini belirtelim. Tam sürümün Eylül ayında sunulması beklenilen iOS 16 için geliştirmelerin devam ettiğini belirtelim.

ios 16 beta 5 yükle
ios 16 beta 5 yükle

iOS 16 yenilikler kapsamında pek çok gelişme yaşanıyor. iOS 16 geliştirmesi kapsamında Apple her zamanki gibi farklı beta sürümlerini paylaşacak. Bu kapsamda ise ios 16 beta 5, ios 16 beta 6 ve ios 16 beta 7 olarak her yeni sürümde farklı yeniliklere yer verilecek. Niahi ios 16 indir duyurusu yapılana kadarki süreçte sizlere ios 16 beta yenilikler hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.

ios 16 iphone 7 ve ios 16 iphone 8'de desteklenecek mi?
ios 16 iphone 7 ve ios 16 iphone 8’de desteklenecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir