Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, WWDC 2022 etkinliğinde iOS 16 ile adından söz ettirecek. Söz konusu bu sürüm için ufak tefek bilgiler elde edildi. Apple’ın yazılım ve işletim sistemi odaklı WWDC 2022 (Worldwide Developers Conference) etkinliği 6-10 Haziran tarihleri arasında yapılacak. 

Apple’ın WWDC 2022’de göstereceği en önemli işletim sistemi ise elbette ki iOS 16 olacak. Apple’a yönelik olan sağlam kaynaklardan analist ve gazeteci Mark Gurman, yeni sürüm ile büyük değişiklikler yapılmadığını da bir kez daha hatırlattı. Bu anlamda ise beklentinin çok fazla yükseltilmemesi gereken bu işletim sistemi, şu an ne oldukları hakkında kesin bilgi yok ancak yeni etkileşim sistemleri de taşınabilir. Yani yeni sürüm kullanıma direk etki edecek olan yeni kaydırma hareketleri ya da benzeri kullanım yeniliklerini de getirebilir. Gurman’a göre ise yeni sistem ile beraber yeni Apple uygulamaları gelebilir ya da halihazırda bulunan Apple uygulamaları ciddi bir güncelleme alabilir.

ios 16 hakkinda yeni bilgiler geldi

Buna ek olarak ise iOS 16 ile beraber dinamik araç takımları da sunulabilir. Yani iOS uygulamaları gelebilir ya da halihazırda bulunan mevcut Apple uygulamaları da önemli bir güncelleme alabilir. Aynı zamanda iOS 16 ile beraber dinamik araç takımları da kullanıcıların beğenisine sunulabilir. Yani iOS versiyonu ile ilgili ilk ve sağlam bilgileri de aktaran direkt olarak Mark Gurman olmuştu. Tekrar belirtmek gerekirse analistlere göre iOS 16’da tasarımsal olarak büyük bir değişiklik yapılmayacak. Gurman, Apple’ın iOS 16’da özellikle de bildirim üzerine odaklanılacağını dile getiriyor. Söylendiği üzere iOS 16 ile “Odak” altyapısında daha fazla kişiselleştirme sunacak gibi gözüküyor. iOS 16 söylendiği üzere kaza algılama (Otomobil kazalarında otomatik haber verme odaklı) özelliğine sahip olacak ve Apple’ın ilk AR/VR başlığı için temel desteği sunacak. Sağlık uygulaması özelinde ise kadınlar için yeni sağlık özellikleri sunacak bilgisi verilen bu sürüm, uyku takibi de getirecek ve aynı zamanda ilaç takibi özelliği de sunacak. 

Belirtildiği üzere bu özellik ile alınması gereken ilaçlar kamera ya da manuel olarak taranacak ve sisteme de işlenecek. Sistem daha sonra girdiği ilaç alma zamanlarını da kullanıcılara bildirecek. Apple Music odağında da ciddi gelişmeler yaşanacak bilgisi aktarılan iOS 16’nın, hemen her yeniliği iPad’lere özel versiyonu iPadOS 16’ya ya da gelecek. Bu sürüm içerisinde farklı olarak en büyük yenilik ise güncellenen çoklu pencere yönetim sistemi olacak. Bu arada kaynaklar ise, iOS 16’ya bazı cihazların geçmeyeceği de elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. Bu henüz kesin değil ancak iOS 15’e geçen her iPhone, iOS 16’yı almayabilir. iOS 15 destek listesinin en sonunda yer alan cihazlar iOS 16 ile geride kalabilir. 

Windows 11 ‘Önerilen Eylemler’ özelliğine kavuştu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir