iOS 16 güncellemesi ile Apple Music uygulamasına 3 yenilik getirildi. Kullanıcılar artık daha iyi bir Apple Music deneyimi yaşayabilecek.

iOS 16’nın resmi olarak piyasaya çıkmasının ardından iPhone kullanıcıları için pek çok farklı yenilik de kullanıma sunulmuş oldu. Bu yenilikler Apple’ın müzik uygulaması Apple Music’te de görüldü.

Apple Music ve Spotify’a rakip TikTok Music geliyor

İşte iOS 16 ile Apple Music’e gelen 3 yenilik

Tam ekran müzik çalar

Apple Music’te şarkı dinlerken uygulamanın kilit ekranında Apple Music widget’ı görülebilecek. Bluetooth aracılığı ile hangi cihazların bağlı olup olmadığını da kontrol edebilecek olan kullanıcılar, bu değişikliğin yanı sıra artık daha fazla seçeneğe sahip olacak. Zira kullanıcılar iOS 16 güncellemesi sonrası widget’a basarak bu ekranı genişletebilecek. Genişleyen ekranda ise albüm kapağının tam ekran görünümü, sıradaki oynatma ekranına atlamak için kullanılabilecek bir düğme ve ek seçenekler kullanıcılara gösterilecek. Tam ekran müzik çalar deneyimi ile daha fazla detaya hakim OLABİLECEK olan kullanıcılar, Apple Music ile müzik dinleme keyiflerini artırabilecek.

Genişletilmiş ses seviyesi

ios 16 apple musice 3 yenilik getirdi

Güncelleme, uygulamaya tam ekran deneyimi sunarken uygulama içerisindeki araçlara da daha fazla alan verilmiş görünüyor. Zira ses seviyesi kaydırıcısı artık oynatma çubuğunun genişliği ile eşleştirilmiş durumda. Böylece daha geniş bir aralıkta ses ayarlaması yapabilmek mümkün. Sesi arttırdıkça değişen ses seviye çubuğu, kullanılabilirliği de arttırıyor.

Oynatma listesi sıralaması

iOS 6 ile uygulamaya eklenen bir diğer kullanışlı özellik ise çalma listelerini sıralama. Uygulamada özellik bir birden fazla çalma listesi oluşturan kullanıcılar, bu çalma listeleri arasında da sıralama yapabilecek. Üstelik oynatma listesi içerisinde sıralama yapabilmek artık çok daha kolay.

Önceki versiyonlarda listeye eklenen ilk parça ilk sırada yer alırken son parça son sırada yer alıyordu ve müzikler bu şekilde sıralanıyordu. Ancak çalma listesi görünümüne geçiş yapıldığında ekranın üst kısmında yer alan üç nokta düğmesine tıklayarak başlık, sanatçı, albüm ve çıkış tarihi gibi farklı seçeneklere göre sıralama yapabilmek mümkün.

Android için Apple Music indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir