Bir süredir Developer Beta sürecinde olan iOS 15.6, üçüncü aşamasına geldi ve geliştiricilere yeni özellikler sunuyor.

Gözden kaçırmış olabileceğiniz iOS 16 özellikleri

Geçen hafta iOS 16’ya ilk kez bakmış olsak da, sistem şu anda kararlı değil. iOS 16’nın henüz tam olarak piyasaya sürülmemiş olması nedeniyle, iOS 15 şu anda en son standart olarak kabul edilmektedir. Apple, yeni sürümlerin duyurulmasından hemen sonra önceki sürüm için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Bu nedenle iOS 15.6 bir süredir geliştirme aşamasındaydı ve Developer Beta yükseltme süreci yeni bir aşamaya girdi.

iOS 15.6 Developer Beta üçüncü aşamasına ulaştı

iOS 15.6’nın App Store’da şu anda yayınlanan tüm uygulamalarla uyumlu olmasını sağlamak için Geliştirici Beta süreci devam ediyor. Bu süreç genellikle dört aşamadan oluşmaktadır ve her aşamada önce geliştirici güncellemeleri yayınlanır. Geliştiriciler; yeni özellikleri test etmekle kalmaz, aynı zamanda uygulamalarını da optimize eder. Geliştirici Beta sürecinin üçüncü aşamasına gelindiğine göre, iOS 15.6 Beta’da herkesin indirmesi için fazla zaman kalmadığını söylemekte yanlış olmaz.

İkinci bölümün yayınlanmasından bu yana iki hafta geçtiğini düşünürsek, yeni geliştirici sürümün dört ila iki hafta içinde gelmesini bekleyebiliriz. Yeni güncellemenin kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair kesin bir açıklama olmadığından bugünden itibaren iOS 15.6 Beta için gün saymaya başlayacağız gibi görünüyor. Ancak Apple Developer Hesabınız varsa, Developer Beta’yı kullandığınız cihazlara indirebilirsiniz.

iOS 15.6’nın tam sürümü için bir süre beklememiz gerekecek. Güncellemenin içeriğinin detayları henüz netlik kazanmasa da bu sürümde kullanıcı tarafında büyük yenilikler beklenmiyor. Bunun asıl nedeni Apple’ın iOS 16’da büyük değişiklikler planlıyor olması. Ancak tabi şirket bu konuda yeni bir hamleyle hepimizi şaşırtabilir.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir