iOS 15.5’in ilk betasının yayınlanmasından birkaç hafta sonra Apple, geliştiricilere iOS 15.5 beta 2’yi yayınladı.

Apple, geçen ay iOS 15.4 ve iPadOS 15.4 güncellemelerini yayınladıktan sonra iOS 15 beta test sürecine devam ediyor. Bu kapsamda iki hafta önce iOS 15.5’in ilk beta sürümünü yayınlayan teknoloji devi, bugün geliştiriciler için iOS 15.5 beta 2 ve iPadOS 15.5 beta 2’yi yayınladı.

Ayrıca Apple TV işletim sistemi tvOS 15.5 beta 2’ye yükseltildi ve Apple Watch, watchOS 8.6 beta 2’ye yükseltildi. 19F5057e yapı numarasıyla piyasaya sürülen iOS 15.5 beta 2’de Apple, ağırlıklı olarak Cüzdan uygulamasını geliştirmeye odaklanıyor.

iOS 15.5 beta 2 yayınlandı

Yeni iOS 15.5 beta 2 ve iPadOS 15.5 beta 2 ile gelen önemli yenilikler şu şekilde;

  • Cüzdan uygulamasında Apple Cash için yeni İstek ve Gönder düğmeleri eklendi.
  • Fiziksel Apple Card artık Cüzdan ayarlarında ‘Titanium Card’ olarak adlandırılıyor.
  • Cüzdan uygulamasında iTunes Pass “Apple Hesap Kartı” olarak yeniden adlandırıldı.

iOS 15.5 ile iTunes, “Apple Account” adlı yeni bir sekmeye sahip olacak. Bu kart, tıpkı Apple Card ve Apple Cash gibi Cüzdan’da görünecektir. Bu, kullanıcıların Apple Store’da alışveriş yaparken bir QR kodu görüntülemek yerine Apple Pay’i kullanarak alışveriş yapmasına olanak tanır.

Apple, sürüm notlarında iPadOS 15.5 beta 1’deki Evrensel Kontrol özelliğinin macOS Monterey sürüm 12.3 ile uyumlu olmadığını belirtiyor. Bu özelliği sorunsuz kullanmak için Mac’inize macOS 12.4 beta 1 yüklemeniz veya iPad’inizi iPadOS 15.4’e düşürmeniz gerekir.

iOS 15.5 beta 2’yi yüklemek için önce iPhone’unuza Apple geliştirici profilini indirmeniz gerekir. Kurulumdan sonra, ayarlar güncellemesine gidin ve güncellemeleri kontrol edin, telefon Apple sunucularına bağlanacak, yeni bir sürüm bulacak ve yükleyecektir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir