iOS’un bir sonraki sürümü için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Apple, iOS 15.4 Beta 4 güncellemesinin yayınlanmasıyla kararlı sürüme biraz daha yaklaşıyor.

iOS 15 ile ilk uzaktan bağlantı, geçen yılki WWDC etkinliğinde gerçekleşti. Bundan sonra beta test süreci başlar. Ve Eylül ayında tam olarak nasıl piyasaya sürüldüğünü gördük. Tabii ki, geliştirme süreci o zamandan beri durmadı ve hala iOS 15 için bir güncelleme var. Ara sürüm olarak tanımladığımız bu güncelleme. Ayrıca beta aşamasında test ediliyor. Apple kısa süre önce iOS 15.4’ün dördüncü beta sürümünü yayınladı. yayın aşaması.

iOS 15.4 Beta 4 ile neler geldi?

Apple, iOS güncellemesi yayınlanmadan önce iki tür beta sürümü yayınlar. Biri geliştirici beta, diğeri açık beta. Şu anda bahsettiğimiz güncelleme bir geliştirici beta sürümüdür. Yalnızca Apple Geliştirici Hesabı ile ilişkili arayüzden indirilebilir. Bu süreç, uygulama ve oyun geliştiricilerinin yazılımlarını yeni iOS sürümüyle tamamen uyumlu hale getirmelerine izin vermek için mevcuttur.

Öte yandan, beta geliştiricileri genellikle pek yeni olmaz. Hata düzeltmelerini sık sık duyarız. Bu, yapılan iyileştirmelerin yalnızca mevcut hataları düzeltmeye odaklandığı anlamına gelir. Muhtemelen bu güncellemedeki tek yeni özellik, AirTags kullanıcıları için uyarıların görüntülenmesidir. Airtag kullanan birini takip etmeye çalışırsanız, mahkemeye çıkarsa airtag’i kimin kullandığını öğrenebileceğinizden bahsediliyor.Apple hesabıyla alakalı.

Bir Apple Developer hesabınız varsa, bu sayfada hesabınıza giriş yapın ve talimatları izleyin.

iPadOS, watchOS ve tvOS da güncellendi

iOS güncellemesinin yanı sıra aynı sürüm numarasına sahip diğer işletim sistemleri için de güncellemeler yayınlandı. watchOS 8.5 Beta 4’ün yanı sıra iPadOS ve tvOS 15.4 Beta 4’ü indirebilirsiniz.

Apple kullanıcılarına iOS 15 güncellemesi için baskı yapıyor

Bir uygulama geliştiriciyseniz, güncellemeleri bu kadar hızlı indirmenize gerek yok. Bu güncellemeler stabil olmadığı için günlük kullanımda size tatsız anlar yaşatmaları mümkün. Bu nedenle kararlı bir sürüm beklemek en iyi seçenek gibi görünüyor.

Apple’ın yeni yayımladığı güncellemeleri indirmek için cihazınızın ayarlar kısmına giriş yapıp güncellemeleri kontrol edebilirsiniz? Yeni özelliklerle ilgili deneyimlerinizi bizlerle yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir