Apple, iOS 15.4 Beta 1 güncellemesini yayınladı. Yeni iOS güncellemesi, maskelerle ilgili iPhone kilit açma sorununa da bir çözüm sunuyor.

Apple bugün bir iOS 15.4 yazılım güncellemesine yönelik ilk adımı attı. Geliştiriciler için yayınlanan iOS 15.4 Beta 1 sürümü şu anda yalnızca geliştirici programına dahil olan kullanıcılara sunuluyor. Son güncellemelerin yeni özellikler sağlamaması bekleniyordu. Ancak pandemi başladığından beri beklenen özellikler güncellemede ortaya çıktı.

iOS 15.4 Beta 1 güncellemesi ve maskeyle kilit açma sürprizi

Pandeminin başlangıcında iPhone kullanıcılarının veya en azından Face ID kullanıcılarının karşılaştığı en büyük sorun maske kullanımıydı. Bildiğiniz gibi Face ID, bir kişinin tüm yüzünü tarar ve ekranın kilidini açar. Aslında, bu özellik daha önce tanıtıldı. Ancak, daha önce mevcut olan özellikler çok iyi çalışmadı. Bu arada Apple, Apple Watch’un kilit açma özelliği ile bu soruna zaten bir çözüm bulmuş durumda.

Apple Watch sahibi olmayan iPhone kullanıcıları nihayet Face ID aracılığıyla bir maske ile kilidi açabiliyor. Bu, özellik yeni güncellemeyle daha iyi çalışıyor.

Apple iOS 15’e geçişte ısrarcı olacak

iOS 15.4 Beta 1 Güncellemesinin geliştirici sürümünü yükledikten sonra Face ID’deki yeni özellikleri göreceksiniz. Bu nedenle özellik notu, Face ID’nin artık göz çevresindeki benzersiz özellikleri tanıdığı bilgisini içerir. Gördüğünüz gibi Face ID, kullanıcıları göz farklılıklarına göre ayırt etme yeteneğine sahip.
yüz tanıma ayarlarına maske eklendiğinde Yüz Tanıma Kullan seçeneğini açarsanız, yüz tanıma için yüzü yeniden taramanız gerekecektir. Ayrıca, bir maske ile açılan iPhone için bir bardak kullanma seçeneğiniz de var. Gözlük ve maskeyi birlikte kullanıyorsanız Face ID’nin daha doğru çalışması için bu seçeneği eklemeniz gerekir.

Geliştirici için yayınlanan iOS 15.4 Beta 1’in yapı numarası 19E5209h’dir. Bir geliştiriciyseniz veya iPhone’unuzda yüklü bir iOS 15 geliştirici profiliniz varsa, Ayarlar> Genel> Yazılım Güncellemeleri’nden kablosuz olarak güncellemeleri alabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir