iOS 15 işletim sistemini piyasaya sunan Apple, geçiş yapmayan kullanıcılara yönelik yeni bir açıklama yaptı ve iOS 14’te sürekli kalmanın mümkün olmadığını söyledi.

iPhone kullanıcıları için güncellemeler üzerinden yeni bir değerlendirme yapan Apple, iOS 15 geçişlerinin daha hızlı yaşanmasını istiyor. Bu nedenle de iOS 14’te kalmayı tercih eden kullanıcılara yönelik yeni bir program başlatacak olan Apple, geçişlerin daha hızlı olması adına kullanıcılara uyarılar gönderecek. Üstelik bu uyarıların yanı sıra sürekli iOS 14’Te kalınmasını önleyecek düzenlemeler de aktif hale getirilecek.

Ars Technica röportajı dikkat çekti

Apple yetkilisi tarafından Ars Technica’ya yapılan açıklamalarda, şirketin iOS 14’Te kalma seçeneğinin sanıldığı gibi sınırsız olmadığı ve bu seçeneğin geçici olacağını ifade etti. Bu bakımdan kullanıcılar şu anda iOS 14’te kalma seçeneğine sahip olsa da önümüzdeki dönemlerde bu değişecek. Kullanıcıların iOS 15’e geçme isteği olmasa dahi Apple muhtemelen bunu zorlayacak ve telefonlar yeni sisteme geçiş yapacak. 

Apple tarafından böyle radikal bir kararın alınmasındaki en önemli nedenlerden bir tanesi ise yeni işletim sistemlerine daha fazla odaklanabilmek. Geçişin yavaş olduğu dönemlerde kullanıcılar eski sürümlerde de güncelleme beklentisi içerisinde olduğundan dolayı bu Apple için bir iş kaybına neden oluyor ve önceki işletim sistemleri için de çalışma yapılmasını zorunlu kılıyordu. Ancak daha hızlı bir şekilde geliştirmeleri sağlamak isteyen Apple, bu konuda yeni bir politikayı uygulamaya başlayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir