iOS 15.2 özellikleri, yeni sürümün çıkmasıyla merak uyandırmaya başladı. Apple’ın iOS 15.2 güncellemesini alan iPhone modelleri iPhone 12, iPhone 11, iPhone X ailesi başta olmak üzere iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max olarak sıralanabilir.

Bu arada iPhone SE (2. nesil) iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6s ve iPhone SE (1. nesil) modelleri de bu güncellemeyi alanlar arasında yer alıyor. Apple’ın sitesinde iOS 15.2’yi destekleyen cihazların bir listesini görebilirsiniz.

iOS 15.2 tüm özellikleri neler?

Yeni iOS 15.2 güncellemesi birçok faydalı detay içeriyor. Özellikle uygulama gizlilik raporları, geliştirilmiş e-posta yetenekleri, eski kişiler ve Apple Music Voice Planı gibi yenilikçi özellikler içerir. Ek olarak, iOS 15.2’nin öne çıkan özelliklerinden biri, telefon kilitliyken sıfırlamayı kolaylaştırmasıdır. iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max kameraları için makro moddaki yeniliğe de değinmemiz gerekiyor.

Bildirim özeti

İOS 15’te Apple, bildirim özeti özelliğini tanıttı. Bu özelliğin kullanımı zordur ve henüz tam olarak kurulmamıştır. Mevcut yapı, tüm ekranı kaplamayan bildirimler oluşturmak için bir bildirim alanına birden fazla bildirim eklemekti, ancak iOS 15.2’de biraz daha düzenli.

Dijital miras

Apple’ın tanıtmaya çalıştığı özelliklerden biri de kalıtım ayarları. Bu konuda bir yazı paylaştık ve nasıl kullanılacağını konuştuk. Yasal varisler belirleyerek, ölüm sonrası verileri kimlerin görebileceğini belirleyebilirsiniz. Bu kişi, cihazı yedeklemek için fotoğraflara ve kişilere erişme hakkına bile sahip olabilir. Yani, cihaz yeni sahibi olabilir. Yeni güncelleme ile yasal mirasçı ayarları da iyileştirildi.

Mesajlarda çıplak algılama

Apple’ın bu istismara yönelik adımlarından biri, iOS 15.2’deki çıplaklık algılama özelliğini geliştirmekti. Apple’ın gizlilik şüphesini azaltarak sağladığı bu özellik ile çocuk iPhone modelleri için çıplaklık algılama özelliği açıldı. Mesaj istenmeyen bir görüntü algılarsa, görüntüyü bulanıklaştırarak çocuğu uyarır. Çocuk fotoğrafı görmek isterse, cihaz size tekrar hatırlatmak için bir uyarı gönderir. Ayrıca bir aile hesabı tanımlanmışsa bu tür bir mesaj ebeveyni de uyarabilir. Tabii ki, yetişkinler için de uygun bir işlevdir.

Yüz tanıma ve yan sanayi parçalarının kullanımı

Face ID problemi olan yan sanayi parçalarının kullanımını desteklememek büyük bir mesele. Apple’ın güncellemesi sayesinde bu sorun çözüldü ancak iFixit’in takdire şayan çalışması Apple’ın kendi kafasında böyle bir kısıtlama oluşturmak istediğini gösteriyor. Yeni fonksiyon ile parça ve servis ekranı belirir ve tamir edilecek parça ve ekipmanların değiştirilme sebebini görebilirsiniz. Parça orijinal veya yan sanayi ise bu menü üzerinden bilgi verebilirsiniz.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max Makro Modu

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max, bir nesneye çok yaklaştığınızda etkinleşen otomatik bir makro moduna sahiptir. Bu çok kullanışlı özellik, bazen can sıkıcı olabildiğinden çok fazla şikayet almamıştır. Apple, iOS 15.2 güncellemesi ile artık kullanıcıların makro modunu otomatik olarak değiştirmesini engelleyecek bir özelliği kullanıma açtı. Bu nedenle iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max üzerindeki kameraları daha profesyonel bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Yeni AirTag ve iPhone’umu Bul

IOS 15.2 özellikleri, Find My iPhone ve AirTag ile geliştirilmiş uyumluluk içerir. Yeni güncelleme ile aktif olmayan AirTag’ler aktifmiş gibi aranabiliyor. Ayrıca, bir kişinin bilinmeyen bir AirTag’i varsa, telefon da sizi uyarabilir. Güncellenen özellik sayesinde, yanınızda hatalı AirTag getirmeniz durumunda uyarı gönderilebilir. Apple’ın bir sonraki güncellemesi, Find My iPhone’un beş saate kadar düşük güç modunda kullanılabileceğini de duyurdu.

Apple Music Ses Planı

Ekim ayında Apple Music’in abonelik ücreti aylık 9,99 dolar olarak belirlenmişti. Üyelik için 4,99 $ abonelik ücreti olan yeni bir paket kullanıma sunulduğundan fiyat biraz daha yüksek olarak değerlendiriliyor. Buna yalnızca ses içeriği dahildir ve kullanımı sınırlıdır. Bu planın bir özelliği de yalnızca Siri ile kullanılabilmesidir. iOS 15.2 güncellemesi ile gelen bir diğer ilginç özellik…

Uygulama gizlilik raporu

Apple, başlangıçta iOS 15 güncellemesinden önce bir uygulama gizliliği raporlama özelliği vaat etmişti, ancak bu özelliğin yalnızca iOS 15.2 güncellemesinden önce genişletildiği görülüyor. Bu özellik, hangi uygulamaların sizi izlediğini ve hangi zamanda hangi izinleri kullandıklarını kaydeder. Bu sayede gizliliğinizi ihlal ettiğini düşündüğünüz bazı uygulamaları kaldırabilirsiniz. Uygulamanın mikrofonu ne zaman açtığını ve kameraya ne zaman erişim sağladığını bilmek özellikle yararlıdır. Bu raporu almak istemiyorsanız, uygulamayı kaldırma seçeneğiniz vardır.

E-postamı gizle

Yeni iOS 15.2 güncellemesi ile Apple’ın e-posta uygulaması, E-Postamı Gizle özelliğine kavuştu. Bu, bir dereceye kadar gizliliği korumanız gerektiğinde uygundur. Yeni bir e-posta yazarken Bilgi bölümüne dokunursanız, [E-postamı Gizle] işlevi görüntülenecektir. Apple sizin için yeni bir e-posta adresi oluşturacak ve size bir e-posta gönderecektir. Bu özellik çok kullanışlıdır, ancak aslında çoğu e-posta hizmeti için gereklidir.i

MagSafe Batarya Paketi Hakkında Tüm Detaylar Netleşti!

Yüksek hızlı acil arama

Hızlı acil arama özelliği, iPhone için gerçekten büyük bir yenilik değil. Ana sayfa düğmesi olan modellerde düğmeye 5 kez hızlıca basarak acil arama yapabilirsiniz ancak ana sayfa düğmesi ile bu özellik kaldırılmıştır. iOS 15.2’ye kadar. iOS 15.2’de güç düğmesine arka arkaya beş kez basarak yüksek hızlı acil arama yapabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir