MagSafe Batarya Paketi Hakkında Tüm Detaylar Netleşti! - Haberler - indir.com

MagSafe Batarya Paketi Hakkında Tüm Detaylar Netleşti!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-02 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple MagSafe olarak tanımladığı yeni kablosuz şarj özelliğini, geçtiğimiz haftalarda itibariyle tanıtarak kullanıma sundu.

iPhone 12 modelleri ile birlikte sorunsuz bir şekilde kullanılabilen kablosuz şarj, pek çok kullanıcı için de farklı soru işaretlerini oluşturdu. Özellikle yeni bir teknoloji olması, iPhone cihazlarının kullanımı için fiyat, kullanım, özellik ve şarj kapasitesi gibi pek çok farklı teknik detayın da öğrenilmesine sağladı. Yapılan incelemeler doğrultusunda mevcut şarj aygıtının performansı, cihazları nasıl bir destek sağladığı net bir şekilde ortaya çıkarıldı ve bu sayede MagSafe batarya paketi hakkında merak edilen sorular cevaplandı.

MagSafe Batarya Paketi Bir iPhone'u Nasıl Şarj Eder?

Aksesuarı cihazınıza taktıktan sonra iPhone'un arkasına vurduğunuzda cihaz şarj olmaya başlar. Üzerine herhangi bir fiziki tuş bulunmadığından dolayı kullanıcılar sadece küçük bir dokunuş ile şarj işlemlerini başlatabilir. Cihaz telefonları 5W ile şarj ediyor. Bu aslında hızlı bir teknoloji değil. Zira Apple tarafından eski telefonlarda desteklenen USB-A şarj teknolojisinde ancak bu değerlerde şarj imkanı sağlanabiliyordu. Kablosuz olduğu için şarjda kayıplar yaşanabiliyor. 

MagSafe Batarya Paketi Hangi iPhone Modelleriyle Çalışır?

Apple tarafından yeni modelin duyulması ile birlikte mevcut şarj aygıtlarının hangi cihazlar ile uyumlu olduğu da belirtildi. Liste ise şöyle;

iPhone 12 Pro / iPhone 12 Pro Maks / iPhone 12 Mini / iPhone 12

iPhone 11 Pro / iPhone 11 Pro Maks / iPhone 11

iPhone SE (2020)

iPhone XS / iPhone XS Maks

iPhone XR

iPhone X

iPhone 8 / iPhone 8 Plus

MagSafe Batarya Paketi fiyatı ne kadar?

ABD başta olmak üzere pek çok pazarda cihazın satış fiyatı 99 dolar. Ürünün Türkiye'deki satış fiyatı ise 1.079,00 TL. Ayrıca Apple yeni ürün ile birlikte 20 W USB-C güç adaptörünün kullanılmasını öneriyor. Ayrı olarak satılan cihazın fiyatı ise 199 TL. Bu nedenle iki cihazı da almak isteyen kullanıcıların 1278 TL gibi bir ücreti karşılaması gerekiyor. Güç adaptörü ve kablo ayrı satıldığından dolayı kullanıcıların sadece MagSafe batarya paketini alması tek başına yeterli olmuyor.

Kutu İçeriğinde Neler Var?

MagSafe batarya paketi içeriğinde sadece batarya bulunuyor. Herhangi bir kablo ve adaptör kutu içeriğine dahil değil.

iPhone Şarja Takıldığında MagSafe Şarj Olur Mu?

iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro veya 12 Pro Max modellerinden birinin cihaz bağlıyken prize takılması halinde aynı zamanda hem telefon hem de MagSafe batarya paketi şarj olmaktadır. 

MagSafe Batarya Paketi Ne Kadarlık Bir Şarj Sağlar?

Boş piller ile yapılan testlerde, iPhone 12 serisi için elde edilen doluluk oranları şu şekilde;

iPhone 12 Mini %80'e

iPhone 12 ve 12 Pro %60 

iPhone 12 Pro Max %50

MagSafe iPhone'u %90 Üzerinde Şarj Etmiyor Mu?

MagSafe koruma özelliklerine sahip. Bu nedenle telefonun şarj oranı yüzde 90’a ulaştığında otomatik bir şekilde şarj kesilir ve MagSafe şarjından yararlanılamaz. Ancak özelliği kullanmak istemeyenler kontrol panelindeki düşük güç simgesine uzun süre basılı tutarak bu kesintiyi iptal edebilir.

MagSafe Batarya Paketi Hangi Renklerde?

Mevcut aparatlar için farklı renkler telefonlara daha farklı görünümler katabilirdi. Ancak şirket sadece beyaz renk seçeneğini sunuyor.

MagSafe Batarya Şarj Cihazı, iPhone 12 Serisinde Nasıl Görünüyor? 

iPhone 12 Mini

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro

iPhone 12





PAYLAŞ