RC sürümü geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan iOS 15.1 güncellemesi bugün içerisinde macOS Monterey ile beraber herkesin beğenisine sunuldu. 

Apple, Unleashed etkinliğinin ardından beta kullanıcılarına yönelik hazırlanan Release Candidate sürümünü yayınladığı iOS 15.1 sürümünün halka açık hali sunuldu. Uzun bir süredir FaceTime için de beklenen bu özellik kullanıcıların beğenisine sunuldu. 

iOS 15.1 ile gelen yenilikler

27 7

Haziran ayı içerisinde duyurusu yapılan iOS 15, pek çok yeniliği ile dikkat çekmeyi başarıyor. Özellikle de FaceTime üzerinde yapılan düzenlemeler sistemi üçüncü parti yazılımlardan arındırmaya yönelik olurken, sistem içerisinde yer alan pek çok değişiklikte dikkat çekiyor. FaceTime platformu pandemi sürecinin sonrasında daha da popüler bir hal alan Zoom ve Google Meet gibi uygulamalar için rakip edilmek istenen Apple, görüşme esnasında ekrana şarkı, video ve ekran yansıtma özelliğini ön plana çıkarmıştır. 

iOS 15.1’in tüm özellikleri

SharePlay; TV uygulaması, Müzik ve diğer desteklenen App Stora uygulamalarından tüm içeriklere FaceTime’da eşzamanlı olarak paylaşmak için yeni bir yöntemdir. 

Paylaşılan denetimler herkes için duraklatma, oynatma, geri sarma ve ileri sarma imkanı sunar.

Akıllı ses yüksekliği, arkadaşlarınızın sohbet ettiğinde filmin, TV şovunun veya herhangi bir parçanın sesini otomatik bir şekilde kısar. 

Apple TV, iPhone’da FaceTime görüşmesini devam ettirilen bu videoyu büyük ekranınızda izleme seçeneği sunulur. 

Ekran paylaşma, FaceTime aramalarındaki herkesin fotoğraflara bakmak, web’de gezinmesine veya birbirine yardım etmesine yardımcı olur. 

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max kullanarak ProRes video çekme

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max üzerinde makro fotoğraf veya video çekerken otomatik bir şekilde kamera geçişini kapatma ayarlarını yapabilirsiniz. 

COVID-19 aşı kartı desteği, Apple Cüzdan’a doğrulanabilir doğrulanabilir aşı bilgileri ekleyebilir ve buradan bilgilerinizi kolaylıkla rakip edebilirsiniz. 

Çeviri uygulamasında ve tüm sistemlerde çeviri yapmak için Mandarin Çince (Tayvan) desteği sunulur.

HomeKit özellikli nem, hava kalitesi veya ışık düzeyi sensörünün güncel ölçüm olarak değerine göre yeni otomasyon başlatıcıları devreye sokar. 

Yeni veya daha önce oluşturulan işlemleri görüntülene ya da GIF’lerin üzerine metin katmanı eklemenize izin verir. 

28 7

iOS 15 güncellemesini kullanabilen Apple modelleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir