Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft’un internet tarayıcı Internet Explorer için son gün geldi. Kullanıcılar, yarından itibaren Internet Explorer’a erişim sağlayamayacaklar. 1995 yılından bu yana kullanımda olan Internet Explorer için son gün. 

Bugün hem ABD merkezli başarılı isim Microsoft hem de dünyada tüm internet kullanıcıları için oldukça önemli bir gündür. Öyle ki bugün, ilk kez 16 Ağustos 1995’te yayınlanan 25 yıllık internet tarayıcısı Internet Explorer için son gün geldi çattı. Microsoft, geçtiğimiz yıl içerisinde yapmış olduğu açıklama ile Internet Explorer’ın 15 Haziran 2022 itibarıyla kullanılmayacağını açıklamıştı. Yani bugün, son bir kez daha Internet Explorer kullanabilirsiniz. 

Windows 95 için yayınlanan Internet Explorer, 2000’li yılların başında sektördeki en önemli tarayıcıların başında geliyor. Fakat sonraki yıllar içerisinde piyasa yerini alan Mozilla Firefox ve Google Chrome gibi tarayıcılar, özellikle de hızlı olmaları sayesinde Internet Explorer’ı geride bıraktı. Bu durumun da farkında olan Microsoft ise Edge adlı tarayıcıyı geliştirdi. Geçtiğimiz yıllar içerisinde büyük bir güncelleme alan ve Chromium tabanlı hale gelen Edge, bundan sonra Microsoft’un tek internet sağlayıcısı olarak hizmet verecek. 

internet explorer yarin tarihe karisiyor

Kullanıcılar nasıl bir yol izleyecek?

Microsoft, kullanıcıları bugünden sonra nasıl bir süreç beklediğini açıkladı. Buna göre, Internet Explorer’ın bundan sonra yeni bir bilgisayara indirilmesi mümkün olmayacak. Halihazırda sahip olan kullanıcılar ise Microsoft Edge kullanmak için yönlendirilecekler. Birkaç ay durum bu şekilde devam edecek. Sonrasında ise yeni bir güncelleme yayınlanacak. Microsoft’un Windows bilgisayarlara göndereceği bu güncelleme, Internet Explorer yüklemelerini tamamen kaldıracak ve tarayıcı, tam anlamıyla ortadan kalkacak. Bu süreçte ise herhangi bir güncelleme sunulmayacak. 

Uyumlu siteler ne olacak?

Bazı internet siteleri, sadece Internet Explorer uyumluluğuna sahipti. Aynı zamanda bazı şirketler de Internet Explorer tabanlı sistemlerden faydalanıyor. Microsoft, bu tarz kullanıcıların Microsoft Edge’yi kullanmaları gerektiğini söylüyor. Bunun sebebi ise, şirketin yeni internet tarayıcısında IE adlı bir mod bulunmasıdır. Tarayıcıya yerleşik olarak eklenen bu mod Internet Explorer uyumlu internet sitelerini sorunsuz bir şekilde çalışmasına yardımcı olacak. 

Qualcomm’un bilgisayar işlemcisi 2024’te çıkacak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir