Internet Explorer’ı kaldırmak için günler kaldı. Haziran ayında Internet Explorer’ı desteklemeyi bırakacak olan Microsoft, kullanıcıları uyarıyor.

Google artık Internet Explorer’ı desteklemeyecek

1995 yılında PC’nin yerini alan ve birçok Windows kullanıcısı için ilk tarayıcı olan Internet Explorer yakında kullanımdan kaldırılacaktır. Microsoft, 15 Haziran 2022’de resmi olarak Internet Explorer desteğini sonlandırıyor. Ancak, IE modu ile Microsoft Edge üzerinden sunulacak.

Internet Explorer tarihe karışıyor

27 yaşındaki İnternet tarayıcısı yaklaşık bir ay içinde resmi olarak kapanıyor. Bu olası değildir, ancak yine de Internet Explorer’ı tercih ediyorsanız, Microsoft Edge’e veya daha yeni bir tarayıcıya yükseltmenizi öneririz.

Microsoft, bir süre önce bazı şirketlere Internet Explorer 11’in iptal edildiğini bildiren e-postalar göndermeye başladı. Çalışanlarını zor durumda bırakması için kuruluşu uyaran Microsoft, 15 Haziran hedefini belirledi. Bu yüzden şirketlere en kısa zamanda kullanmayı bırakmalarını söyledi.

Microsoft Internet Explorer’ın tamamen sonlandırılmadığını lütfen unutmayın. Microsoft Edge’de yerleşik olarak bulunan “Internet Explorer Modu”nu kullanarak eski tarayıcının işlevselliğinden yararlanabilirsiniz. Teknoloji devi, IE’nin Edge’deki yapılandırılabilir bir mod ile yaşayacağını söyledi.

“Microsoft Edge, Internet Explorer’dan daha hızlı, daha güvenli ve daha modern bir tarama deneyimi sunuyor. Aynı zamanda eski web siteleri ve uygulamalar için uyumluluk sorununu da gideriyor.”

Aslında, Internet Explorer’ın uzun süredir desteksiz olduğunu biliyoruz, son güncelleme 11.0.200 2020’de. Microsoft, tüm İnternet projelerini Chromium Edge’de test ediyor. Tarayıcı istatistikleri de pazarın sadece %0,50’sinin IE kullandığını ortaya koydu.

Microsoft Edge’deki Internet Explorer modu ile yalnızca Internet Explorer’ı destekleyen eski uygulamalara ve web sitelerine erişmek mümkün olacaktır. Microsoft Edge aracılığıyla IE modunu ne zaman açmak istediğinizi seçebilirsiniz.

Peki siz Internet Explorer’ın kapanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir