Ömrünü aşan Internet Explorer tarayıcısına bir toprak daha atılıyor. Yakında Google bu tarayıcıyla açılmayacak.

2013 senesinde kullanıma sunulan Internet Explorer 11, Microsoft’un tarayıcısının ölüme terk edilen son sürümü olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarayıcı internetin yüzde 90’ında size sorun çıkarsa da yine de birkaç siteye sorunsuzca göz atabilirsiniz. Tabii hala bu eski teknolojiyi kullanıyorsanız size bir kötü haberimiz daha var.

Internet Explorer 11 artık Google’ı açmayacak

Internet Explorer kullanan neredeyse hiç kimse olmamasına rağmen, acil bir durumda işe yarayabilir. Windows bilgisayarınızda herhangi bir tarayıcı kullanamıyorsanız, durumu düzeltmek için Internet Explorer’a ihtiyacınız olabilir. Microsoft Edge, Explorer’ı en son Windows güncellemeleriyle değiştirse de, bu senaryo daha eski sürümlerde ortaya çıkabilir.

Internet Explorer’da bir hizmet daha kullanılamaz hale geldi

Ancak, artık Internet Explorer’ı açtığınızda erişebileceğiniz çok fazla site olmayacak. Çünkü Google artık Internet Explorer’ı desteklenmeyecek, bu da aradığınızı bulmanızı oldukça zorlaştıracak. Bu noktada yapabileceğiniz en iyi şey alternatif arama motorlarını kullanarak güncel bir tarayıcı aramak.

Explorer’ın pazar payı hala yüzde 5 civarında

Güncel hiçbir standardı desteklemeyen Internet Explorer aradan geçen 8 yıla rağmen yüzde 5 civarında bir pazar payına sahip. Bu veriler Internet Explorer’ın yüzde 7 civarında olan Firefox’a yakın olduğunun bir göstergesi. Ancak istatistiklere rağmen, Internet Explorer aktif bir tarayıcı değil, Windows 10’da 2021’in başına kadar kuruldu ve sistemlerde Microsoft Edge tarayıcısının hayalet versiyonu olarak mevcuttu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir