Türk Telekom IP BAE Servis Portu kararı ve BTK tarafından onaylanan THK Tarife Güncellemesi ile İnternet abonelikleri ciddi oranda zamlacak.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Dairesi, Türk Telekom IP BAE hizmet limanı ile Türk Telekom limanları ve toptan hatlarının kiralanması ücretlerinin revize edilmesini ve 9 Mart’ta yayınlanan THK tarifelerinin güncellenmesi kararını onayladı. Bu bağlamda 1 Nisan’dan itibaren internet fiyatlarında ciddi bir artış yaşanacak

Liman/toptan hat kiralama ücretlerindeki %67’lik artış nedeniyle bu oranların kullanıcılara yansıtılmaması mümkün değildir. Ancak, sözleşmesi devam eden kullanıcıların aynı fiyata hizmet almaya devam etmesi ve yeni abonelerin doğrudan bir artışla karşı karşıya kalması bekleniyor.

1 Nisan İnternet Fiyatlarına %67’ye Varan Artış!

Bu ayın başlarında Türk Telekom’daki hisselerin %55’i Varlık Fonu’na devredildi. Bu önemli olayın ardından sosyal ağlardaki kullanıcılar fiyatlarda çok ciddi bir artışa tepki gösterdi.

Starlink internet fiyatları dudak uçuklatıyor

1 nisan internete zam 2

TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

“Telekomünikasyon sektöründe alternatif işletmecilerin korunmasının; rekabeti arttıracağı ve hizmet kalitesi kadar tüketicilerin uygun maliyetli haberleşme imkanlarından faydalanması anlamına geldiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Türk Telekom tekrar devletin sahipliğine geçti ve ilk alınan kararın zam olması bizleri üzdü.BTK bu yüksek tarife artışına ilişkin kararı öncesinde mutlaka sektörün görüşünü almalı ve onaylanan yüksek oranlı yeni zamlı tarifelere geçiş için makul süre tanımalıydı. Türkiye’nin aydınlık yarınları için çalışan, milyonlarca kurumsal ve bireysel aboneye hizmet sunan alternatif işletmeciler olarak alınan kararların gözden geçirilmesini ve geri alınmasını istiyoruz. Bu isteğimizin karşılık görmesi, sektördeki işletmecilerin doğacak büyük zararlarını engellemek kadar, daha makul seviyelerde oluşabilecek internet ve sabit telefon faturalarının daha yüksek fiyatlara çıkmasının önlenmesi adına değerli olacaktır.”Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir