Teknoloji şirketi Intel gerçekleştirmiş olduğu bir anlaşma ile MediaTek için bazı akıllı cihazlarda kullanılabilecek olan çipler üreteceğini açıkladı. İki şirket arasında gerçekleşen bu anlaşma ile dünyada yaşanan yarı iletken problemine bir nebze de olsa çözüm üretilmesi hedefleniyor.

Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi dev üretici markaların uygun fiyatlı akıllı telefon modelleri için çıkarttığı işlemciler ile bilinen MediaTek, son dönemlerde yapmış olduğu çalışmalar ile dev markaların amiral gemisi modellerine de işlemci sunmaya başladı. 2020 yılının 3.çeyreğinde MediaTek işlemciye sahip 100 milyonluk akıllı telefon satışı gerçekleşmiş ve şirket en çok satan yonga üreticisi olmayı başarmıştı. Bu başarılar sonrasında MediaTek’in Pazar payı yüzde 31 seviyelerine kadar tırmanmıştı.

MediaTek, çip üretimine başlıyor

37

Dünyanın ilkler ile dolu yeni işlemcisi Dimensity 9000 işlemcisini duyuran MediaTek, Xiaomi’nin amiral gemisi modellerinden olan 12 Pro modeline Dimensity 9000+ işlemci ile hayat veriyor. Dev isimler ile ortaklıklara girişmeye devam eden şirket, şimdi ise Intel ile bir iş birliğine gidiyor. Steam Mayıs 2022 popüler yazılım ve donanım anketlerine göre işlemci dünyasının bir numarası olan Intel, geçtiğimiz ay Samsung ile yarı iletken sektöründeki krizi bitirmek için toplantı gerçekleştirmişti. COVID 19 kaynaklı çip kıtlığını aşmak adına şirketler adım atmaya devam ederken, Intel ve MediaTek’ten bir anlaşma geldi.

MediaTek için bazı akıllı cihazlarda kullanılacak olan çipler üretecek olan Intel, MediaTek’in sahip olduğu 5G veri kartları için de çipler üretiyor. İki şirket arasında yapılan bu anlaşma sayesinde ise Medi’Tek’in ABD ve Avrupa tedarik zincirinin daha da gelişmesi ve üretim kapasitesinin artması hedefleniyor. 2021 yılında Intel Döküm Servislerini kuran ve birçok şirket ile ortak çalışmalar yapan Intel, yarı iletken pazarındaki bu açığı kapatmayı hedefliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir