Intel bir donanım güvenlik açığı keşfetti. Şirket, kullanıcı bilgilerinin çalınmamasını sağlamak için acilen yayınlanan güncellemeyi hemen yüklemesi gerektiğini söyledi.

Intel 18A işlemcisi 2024’ün son çeyreğinde piyasaya sürülecek

Intel markalı ürünlerin tüketicileri üzerinde önemli etkisi olan bir güvenlik tehdidi belirlendi. Teknoloji devi, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruda; Kritik bir güvenlik açığı tespit ettik ve kullanıcı bilgisi hırsızlığı potansiyelini vurguladı.

Intel’e göre tek bir üründe güvenlik açığı bulunamadı. Bu risk, mobil cihazları, depolama ürünlerini, veri merkezi sunucularını, iş istasyonlarını ve diğer Intel ürünlerini içerir. Yüksek risk olarak işaretlenen güvenlik açığı, kullanıcı güvenliğini de tehlikeye atar.

Intel kullanıcıları güncellemeyi hemen yüklemeleri konusunda uyarıyor

İşlemci üreticisi Intel, ilk olarak The Register tarafından bildirilen bir hatayı keşfettikten sonra bir acil durum güncellemesi yayınladı. “Kritik” olarak işaretlenen güvenlik açıkları en son güncellemelerle giderilebilir. Bu nedenle, bu sorunu önlemek için en son güncellemeyi mümkün olan en kısa sürede edinmelisiniz. Peki, bu güvenlik açığını hangi ürünler etkiledi?

Kız İstihbarat, 10 . Keşfedilen güvenlik açığı Intel Core ve Ontel X serisi işlemcileri etkileyebilir. Tüm Intel ürünlerine göz atmak için burayı tıklayın. Ayrıca, tek hata bu değil.

Intel, bazı işlemcileri etkileyebilecek çeşitli güvenlik açıkları olduğuna da dikkat çekti. “Düşük önem” olarak adlandırılan potansiyel güvenlik açıkları, bilgilerin ifşa edilmesine neden olabilir. Tüm bu risklere karşı Intel, herkesin en son güncellemeleri yapması gerektiğini söylüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir