Intel, işlemci dünyasında lider olma planlarına devam ediyor. Şirket, son teknoloji bir yonga seti üretmek için düğmeye bastı.

İşlemci dünyasının en önemli şirketlerinden biri olan Intel, son dönemde rakiplerinin saldırılarına arka çıkıyor. Şirket, büyük bütçelerle yatırımlarını artırarak önümüzdeki yıllarda bu sektörde öncü olmayı hedeflemektedir. Intel, en son teknoloji olarak adlandırarak sürücü üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Intel 18A İşlemci 2024 yılı 4. çeyrekte geliyor

Son yıllarda, küresel çip krizi dünya çapında ciddi sonuçlar göstermeye devam etti. Sonuç olarak, Intel’in çip üretimi biraz gecikti. Ancak şirket, öncelikli olarak 2025 yılında hedeflediği Intel 18A işlemcisinin 2024 yılının son çeyreğinde geleceğini duyurdu.

Intel yeni dizüstü bilgisayar planlarını açıkladı

Intel, son yıllarda TSMC ve Samsung’un büyük ölçüde gerisinde kaldı. Şirket, iyileştirilmesi gereken temel değişiklikleri planlayarak, 2024 yılına kadar rakiplerini yakalamak ve 2025 yılına kadar rakiplerini aşmak üzerine kurulu planını hayata geçirdi. Bu hedefler doğrultusunda son teknoloji olarak tanımladığı Intel 18A ile geliyor.

Öte yandan Intel, yatırımına devam ediyor. Intel, Oregon’daki D1X tesisini genişletiyor. Şirket, en büyük yeni çip makinesi için büyük bir fabrika kurdu. Öte yandan şirket, yatırım yaptığı alanlarda da makinelerini yenilemektedir.

Intel, sektör liderliğini yeniden kazanma çabasının bir parçası olarak kısa süre önce şirketin çip üretim makinelerini ASML’den sipariş etti. ASML, her biri ortalama 340 milyon dolar değerinde olan bu cihazların Intel’in pazar liderliğini yeniden kazanmasını sağlayacağını tahmin ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir