Son dönemde mobil ve masaüstü işlemcileriyle popülerlik kazanan Intel, yeni Xeon serisinin adını değiştirmeye karar verdi. İşte Intel’in yeni stratejisi:

Intel ABD’den 625 milyon dolar tazminat talep ediyor

Salgın ve Ukrayna-Rus savaşının etkileri devam etse de işlemci üreticileri yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Özellikle 2021’in sonundan itibaren son yıllarda AMD’nin gerisinde kalan Intel’in yeniden yola çıktığını görüyoruz. Şimdi Intel, Xeon serisini yeniden adlandırarak yeni bir başlangıç ​​yapmak istiyor.

Yeni Intel işlemciler W3, W5, W7 ve W9 isimleri altında gelir!

Intel, yalnızca işlemcilerin değil, grafik kartlarının da araştırılmasına ve geliştirilmesine büyük yatırımlar yapıyor. Aslında şirketin bu çabalarının meyvelerini vermeye başladığını görüyoruz. Çünkü A770M ve A730M isimli iki yeni model, performans testlerinde RTX 3050 Ti ve RTX 3060 modellerini geride bırakmayı başardı.

Tabii ki işlemci her zaman öncelik gibi görünüyor. Özellikle AMD Ryzen 3, 5, 7 ve Threadripper modellerinin piyasaya çıkmasıyla birlikte Intel, bir süredir hem performans hem de fiyat olarak geride kalıyor.

Ancak 12. Nesil yeni nesil işlemcilerin ortaya çıkmasıyla işler değişti. Tabii ki yonga seti krizinin AMD için daha büyük bir darbe alması da buna katkıda bulundu. Ne yazık ki 5. Yeni nesil Ryzen işlemcilerin performansı öncekilerden daha düşüktü. Bu durumda şirketin Intel’i geçmesi de zor olmadı.

Tabii ki şirketin güncelleme zamanının geldiğine karar vererek bunu fırsata çevirdiği düşünülüyor. Öyle ki teknoloji devi, Xeon serisinin adını da değiştirmeyi planlıyor. Ama şirketin işlemcilerine vereceği yeni isimler 5 yıl önceki platin, altın, gümüş ve bronz kadar kafa karıştırıcı olmayacak.

Modeller W3, W5, W7 ve W9 bunun yerine i3, i5, i7 ve i9 olarak listelendi. Açıklamaya göre bu hafta ortaya çıkan test sayfasında Xeon W5-3433 adlı bir model yer aldı. Bu modelin Xeon W-3300’ün halefi olacağına dair spekülasyonlar olsa da şirketten henüz işlemcinin özelliklerine dair resmi bir açıklama gelmediğinin de altını çizmek gerek.

Peki siz Intel’in bu kararı hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir