Arc Alchemist GPU’lar ile masaüstü ekran kartında performans arttırma adımını atan Intel, hem GPU’lar hem de Iris için çalışmaları devam ediyor. Yeni sürücü paylaşılması şirketin sürücü desteğine yoğunlaşmasından kaynaklı. Intel bu sürümün, 20’ den fazla oyunda yüzde 119’a kadar FPS artışı sağladığını iddia ediyor. Geçtiğimiz günlerde Arc A770 güncellediği ve Arc A570 ile Arc A530M modellerini yolda olduğunu belirtmişti.

INTEL Ekran Kartlarında Yapay Zekayı Güncelledi
INTEL Ekran Kartlarında Yapay Zekayı Güncelledi

Intel Ekran Kartlarına Yapay Zeka Desteği Geliyor

Yakın zamanda sessizce Arc A380 modelini güncelleyerek tüm dikkatlerin üzerine çekilmesini sağladı.Intel Arc Alchemist ekran kartları Nvidia’nın Tensor çekirdeklerinin Intel versiyonu olan Xe Matrix Extensions(XMX) ile donatılmıştı. Yenilikleri sayesinde yapay zeka performansını  2.7 kat arttırmayı başarmıştır. Bu artışın altında eski moda optimizasyon sağlayan Intel sürücü ekibi olsa da Microsoft Olive yazılımının büyük etkisi  olduğu söyleniyor. 

Microsoft Olive temelde üstün donanımlı algoritma sahip bir yapay zeka. AMD tarafında AL için özel olarak donanım bulunmuyor. Fakat bu duruma rağmen RDNA 3 mimarisine sahip ekran kartları RDNE 2’ye kıyasla daha iyi performans gösteriyor. AMD sürücülerinin AL işlemlerinde optimize etmek için Microsoft Olive yerine kendi yöntemlerini uyguladıkları belirtiliyor. Fakat yakın zamanda Microsoft Olive ile çalışıp yapay zeka performansının arttıracağı tahmin ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir